NA MORE U POLJSKU

TUI zbog klimatskih promjena razmatra nove destinacije i produživanje sezone

09.08.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Sezona putovanja mogla bi započinjati ranije u proljeće i završavati u jesen, budući da klimatske promjene utječu na navike turista, priopćio je u srijedu njemački turoperator TUI.

Izvršni direktor TUI-a Sebastian Ebel iznio je svoja razmatranja o smjeru kompanije u budućnosti, usred ljeta koje su obilježile ekstremne vremenske prilike diljem južne Europe te nakon što je najavio da bi kompanija mogla računati na 25 milijuna eura troškova povezanih sa šumskim požarima na grčkom Rodosu.

To je potaknulo kompaniju da razmotri uvođenje osiguranja za svoje klijente koji putuju na odredišta koja bi mogla biti pogođena događajima vezanim uz klimatske promjene, poput šumskih požara, rekao je Ebel.

No, klimatske promjene također bi mogle donijeti pogodnosti za turoperatora, produžujući sezonu i otvarajući nova odredišta.

Ebel je napomenuo je da TUI putuje u Grčku do sredine studenog, no da je pitao kolege bi li možda trebali ostaviti otvorenu sezonu do kraja godine, do ili nakon Božića.

Dodao je da će fokus biti na novim destinacijama u nordijskim zemljama, obalama Belgije i Poljske jer turisti traže hladniju klimu.

"To nam daje više mogućnosti za rast", rekao je.