UBLAŽAVANJE MJERA

Troskot: Radna snaga odlazi iz kafića, na crnoj su listi banaka

28.05.2021 u 09:08

Bionic
Reading

O tome što ublažavanje mjera donosi ugostiteljima, organizatorima sajmova i vjenčanja govorilo se u emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija. Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Žaklina Troskot upozorila je na problem odlaska radne snage iz kafića

U ponoć su na snagu stupile blaže epidemiološke mjere. Dopuštena su okupljanja do 100 ljudi na javnim događajima, a na pogrebima nema ograničenja. Dopušteni su sajmovi na otvorenome, otvaraju se zatvoreni dijelovi restorana, ali ne i kafića.

- To će biti kroz cijelu sezonu ogroman problem, jer su naši djelatnici, nažalost, stavljeni na crnu listu banaka, postavljeni su kao građani drugog reda. Morali su se snalaziti kako su znali, mijenjaju branšu jer nisu dobiti niti minuse, niti kredite, niti bilo kakav pozitivan kreditni rejting. Već i prije izbijanja korone imali smo problem s pronalaskom radne snage jer je puno mladih ljudi, koje najčešće zapošljavamo, otišlo vani, a i građevina je sada uzela dosta djelatnika, rekla je Žalina Troskot iz Nezavisne udruge ugostitelja.