POGLEDAJTE AKCIJU

[VIDEO] Drama u Makarskoj: Brodom spasili maloljetne Čehinje, bura ih odnijela na pučinu

16.04.2022 u 19:53

Bionic
Reading

Zahvaljujući herojskoj reakciji nekoliko Makarana, u subotu popodne spriječena je velika tragedija – s pučine su spašene dvije mlade Čehinje, koje je jaka bura odnijela prema bračkom kanalu.

Djevojke stare tek 14 i 15 godina pretrpjele su šok, hipotermiju i lakše ozljede, no srećom s njima će biti sve u redu, javlja Makarska-danas.

Naime, dvije Čehinje su ranije popodne s daskama ušle u more, a oko 17 sati ih je s obale primjetila Nina Dimkovska, vidjevši da se nalaze predaleko i da ih bura nosi prema Bračkom kanalu, te upozorila svog momka da se radi o ozbiljnoj situaciji.

– BIle su već oko 800 metara od obale, nasuprot plažnog objekta kod Biokovke i vidjelo se da se odmah mora reagirati -govori Makaranin Goran Vranješ. Vranješ je potom nazvao Lučku kapetaniju gdje je dobio odgovor kako nemaju posadu za isploviti, a zatim je nazvao Makarsku obalu, odnosno Marina Puharića i njega pitao za pomoć. Ovaj je, pak, odmah nazvao vlasnika broda Marija Prnjka, a već nakon nekoliko minuta Prnjak se pojavio u makarskoj luci odakle su njih trojica isplovili po buri.

Kako govore, spletom sretnih okolnosti potraga je trajala kratko.

– Imali smo sreću da smo ih našli već nakon nekih 6 minuta potrage, na otprilike kilometar i pol od obale. Zbog valova i pjene ih ne bi bilo lako uočiti, ali djevojke je zapravo spasilo to što su sjedile na sub dasci. Da nije bilo toga, vjerojatno ih ne bismo vidjeli – kazuje Marin Puharić. Srećom, djevojke su ubrzo bile u sigurnosti broda, a nakon nekoliko minuta i na makarskoj rivi, gdje ih je preuzelo vozilo hitne medicinske pomoći.