DUBROVAČKO-NERETVANSKI ŽUPAN

'Trajekt Komarna - Brijesta nije dobro rješenje'

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 28.06.2012 20:01
  • Objavljeno 28.06.2012 u 20:01
Nikola Dobroslavić

Nikola Dobroslavić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Adimir Buljubašić

Stajalište Dubrovačko-neretvanske županije i jedinica mjesne samouprave na sastanku s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašom Dončićem bilo je da trajekt Komarna - Brijesta nije dobro rješenje, zato jer je izgledan negativni utjecaj na Malostonski zaljev, potrebna je i izmjena Prostornoga plana Županije, čiji zahvat ne bi imao širu korist, a ta bi se varijanta mogla tumačiti i kao odustajanje područne samouprave od zahtjeva za dovršenjem Pelješkog mosta, stoji u priopćenju danas upućenu javnosti župana dubrovačko-neretvanskoga Nikole Dobroslavića

Na sastanku koji je održan 26. lipnja, kako podsjeća župan, razmatrana su rješenja za prevoženje nekih roba u novom režimu na graničnim prijelizma kod Neuma, koji nastupa 1. srpnja iduće godine ulaskom Hrvatske u EU. 'Radi usredotočenosti na temu sastanka, nužnost dovršetka Pelješkog mosta i izgradnja autoceste do Osojnika, što su čvrsta stajališta ove županije, nisu bili predmet razgovora na sastanku', naglašava župan.

'Na sastanku je Ministarstvo kao rješenje prijevoza posebnih roba ponudilo uvođenje nove trajektne linije Komarna - Brijesta i dva alternativna rješenja, trajekt Ploče - Brijesta, odnosno prilagodbu trajektne veze Ploče - Trpanj s poboljšanjem pelješke ceste', ističe Dobroslavić te dodaje kako je najprihvatljivijim rješenjem utvrđena trajektna veza Ploče - Trpanj.

Ocjenjuje kako 'rješenje prijevoza posebnih roba ne predstavlja ni na koji način rješavanje povezanosti hrvatskoga juga s ostatkom zemlje' te ističe kako 'zadaća svih ostaje borba za dovršenje Pelješkoga mosta i izgradnja autoceste do Osojnika, kako je to i predviđeno županijskim Prostornim planom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi