REAKCIJA LJUBE JURČIĆA:

'Todorić je u Hrvatskoj na granici monopola'

01.07.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Komentirajući izjavu Ivice Todorića koji je rekao da u Srbiji ima mnogo više mogućnosti za ulaganje nego u Hrvatskoj, Ljubo Jurčić upozorio je da su tamo puno niži kriteriji za ulaganje, ali i da je Todorić u našoj zemlji na granici monopola

'Hrvatska i Srbija u tom se kontekstu ne mogu uspoređivati. Zbog toga jer ima mnogo manji dohodak i veću nezaposlenost, u Srbiji su mnogo niži kriteriji za ulaganje. Oni su sretni da bilo tko dođe raditi i proizvoditi, u Srbiji je situacija daj što daš. Todorić je u Hrvatskoj već na granici monopola. S njegove točke gledišta, normalno je da ulaže u Srbiji, ali neka pokuša ulagati u Austriji i Njemačkoj, u kojima su uvjeti mnogo stroži. Bojim se da onamo ne može ni prići', kazao je Ljubo Jurčić za Večernji list.

U Agrokoru su objasnili da je Todorić odgovarao na novinarsko pitanje zašto je Hrvatska ostala zatvorena za srpski kapital i poduzetnike, što je zapravo činjenica.

'Predsjednik Agrokora rekao je zapravo: da je on srpski investitor, radije bi ostao u Srbiji jer su tamo prilike za ulaganje veće. Jeftinije je, tržište je veće, manja je konkurencija stranih investitora', objašnjavaju u Agrokoru te dodaju da njegove izjave nisu usmjerene protiv domaćih uvjeta poslovanja. Dapače, Agrokor ima godišnji prihod od četiri milijarde eura te je postao vodeća regionalna kompanija.

Iz Agrokora kažu da njihov vlasnik nije rekao da Hrvatska nije dobra zemlja za ulaganje:

'Pa kako i bi kad je on sam najveći investitor i poduzetnik. U ovom trenutku Agrokor je samo u domaću poljoprivredu uložio tri milijarde kuna', reakcija je iz Agrokora na interpretacije Todorićevih izjava za srpske medije.