odlični rezultati

Tko kaže da je sezona podbacila? Turistički rujan oborio rekorde postavljene 2019.

03.10.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je u rujnu ostvareno 2,5 milijuna turističkih dolazaka i 13,5 milijuna noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine 15 posto više dolazaka i četiri posto više noćenja, izvijestila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

U odnosu na rujan 2019. godine dolazaka je devet, a noćenja pet posto više.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvareno je 18,7 milijuna dolazaka i preko 102 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine to je devet posto više dolazaka i dva posto više noćenja, a te su brojke na razini 2019. godine.

"U Hrvatskoj je u tijeku odlična posezona tijekom koje smo uspješno zadržali pozitivne trendove i rezultate ostvarene u samoj špici sezone. U našoj zemlji trenutno boravi oko 200 tisuća gostiju, dok ih je lani u ovo vrijeme bilo oko 150 tisuća. Posebno vesele odlični rezultati ostvareni s nama najbližih i najvažnijih europskih tržišta, ali i onih dalekih poput SAD-a", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

"Nakon najbolje predsezone, i u posezoni ostvarujemo rekordne rezultate u turističkom prometu i to potvrđuje kako se Hrvatska na tržištu profilira upravo onako kako želimo, kao destinacija koja je turistima privlačna tijekom cijele godine", rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.