INES LOZIĆ

Tko je žena koju je cijenio Ninoslav Pavić, a sad je Ramljakova osoba od povjerenja?

06.10.2017 u 12:54

Bionic
Reading

Splićanka Ines Lozić (49) u Agrokoru trenutno možda radi najteži posao. U lipnju ju je izvanredni povjerenik Ante Ramljak postavio za šeficu financija Konzuma, najveće tvrtke i ujedno najvećeg problema u koncernu. Da ima puno povjerenje u nju, pokazala je i konferencija za medije u četvrtak, na kojoj je Ramljak prezentirao poslovna izvješća Agrokorovih tvrtki. Uz povjerenika, od menadžmenta kompanije sjedili su samo Lozić i Vladimir Bošnjak, direktor za strategiju i tržište kapitala

Nakon što je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer financije i računovodstvo, poslovnu karijeru započela je u Slobodnoj Dalmaciji 1996. godine te je uskoro postala voditeljica interne kontrole.

Od 2005. do 2007. godine bila je članica Uprave zadužena za financije, odnosno zamjenica predsjednika Uprave Slobodne Dalmacije.

Splitske novine kupio je 2005. Europapress holding (EPH) Ninoslava Pavića, tada izdavač Jutarnjeg lista. On je Lozić uskoro povukao u Zagreb te je ona od 2007. do 2012. bila članica Uprave matice EPH grupe, a od 2012. do 2015. članica Odbora direktora poslovnih segmenata za EPH grupu, zadužena za poslovne segmente financija, prava, kadrova i logistike.

Pavić je imao izuzetno visoko mišljenje o Lozić. U jednom intervjuu iz 2008. godine pohvalio je njezinu stručnost.

'Imamo Ines Lozić, koja je bila članica Uprave u Slobodnoj i fantastično je vodila vrlo teške financije. Nagovorili smo je da malo ograniči privatni život i preseli se u Zagreb i sada kao članica Uprave pokriva cijeli taj sektor. To je dobro i dugoročno rješenje. Teško je voditi financije u medijskoj kompaniji', istaknuo je Pavić.

Kada je EPH u prosincu 2014. preuzeo odvjetnik Marijan Hanžeković, Lozić se još kratko zadržala u Upravi tvrtke te je krenula u samostalne poduzetničke vode. 

  • +14
Izvanredna uprava Agrokora predstavila revidirana financijska izvješća Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Vlasnica je tvrtke Dignus savjetovanja, koja pruža usluge financijskog i poslovnog konzaltinga. Prošlu godinu njezina firma imala je 447.700 kuna prihoda i zaradu od 149.900 kuna. Uz Dignus, Lozić je suvlasnica tvrtke Centar za financijska vještačenja, koja nema poslovnih aktivnosti.

Na korporativnim stranicama Agrokora navodi se kako Lozić trenutno završava doktorski studij na Sveučilištu u Rijeci i da je autorica većeg broja znanstvenih članaka objavljenih u zemlji i inozemstvu. 

'Njezina stručna znanja i vještine su upravljanje poslovnim procesima, posebno u domeni poslova korporativnih financija i računovodstva u uvjetima poslovne krize, restrukturiranja duga, procjene vrijednosti trgovačkih društava, analize financijskih izvješća te računovodstvena i financijska forenzika', ističu iz Agrokora.