DOKAPITALIZACIJA ATLANTICA

Tedeschi za nove dionice uplatio 36 mil. eura

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na temelju neslužbenih informacija o dokapitalizaciji Atlantica, procjenjuje se da je za upis u drugom krugu ostalo između 25 i 30 milijuna eura novih dionica

Iako pri upisu novih dionica Atlantic Grupe nije iskoristio maksimum koji je mogao, s obzirom na postojeći udjel u Atlanticu (52 posto), neslužbeno se doznaje da je predsjednik uprave Emil Tedeschi za nove dionice uplatio oko 36 milijuna eura. To zapravo znači da je kompaniju vratio najveći dio novca koji je obitelj, odnosno njegov pokojni otac Svetozar dobio prodajom udjela u javnoj ponudi dionica Atlantic Grupe, piše Večernji list.

Naime, u četvrtak je zaključena prva faza dokapitalizacije Atlantica ukupno vrijedne 83 milijuna eura, u kojoj je sudjelovalo 15 dioničara s pravom upisa novih dionica razmjerno postojećem udjelu u vlasništvu.

U subotu je započeo drugi krug u kojem su preostale dionice ponuđene na upis Europskoj banci za obnovu i razvoj te njemačkoj investicijskoj banci DEG. Na temelju neslužbenih informacija doznaje se da je za dokapitalizaciju vladao velik interes te da tek dva do tri postojeća ulagača nisu iskoristila pravo upisa do maksimuma i procjenjuje se da je za upis u drugom krugu ostalo između 25 i 30 milijuna eura novih dionica.

Maksimalni iznos koji odlukom Upravnog vijeća EBRD može uložiti u dionice je 30 milijuna eura, a ako bi na kraju zaista i dobio toliko dionica, EBRD-ov budući udio u vlasništvu Atlantica bio bi do 10 posto.

No, iako je DEG imao pravo sudjelovanja i u prvom krugu, doznaje se da je između te banke i EBRD-a vladala prava jagma tko će upisati više u drugom krugu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi