NOVI ČLAN NO-A

Tedeschi u Atlantic doveo menadžera svjetskog glasa

12.05.2016 u 14:40

Bionic
Reading

Na Glavnoj skupštini Atlantic Grupe koja će se održati 16. lipnja dioničari kompanije glasovat će o izboru novog člana Nadzornog odbora. Riječ je o Jean Louis Yvon Gourbinu, menadžeru iznimne međunarodne reputacije, ističu iz tvrtke u vlasništvu Emila Tedeschija

Gourbinu je bogato poslovno iskustvo stekao je kroz 40 godina rada na rukovodećim funkcijama u industriji robe široke potrošnje i sektoru poljoprivredne robe u Europi, Sjevernoj Americi, Latinskoj Americi, u azijsko-pacifičkoj regiji, Bliskom istoku i Subsaharskoj Africi, a veći dio karijere - više od 15 godina, proveo je u kompaniji Kellogg.

Gourbin je, prije karijere u Kelloggu, radio u marketingu i prodaji Kronenbourga, vodeće kompanije za proizvodnju piva, zatim u La Maison du Café, vodećoj kompaniji za mljevenu kavu, nakon čega je karijeru nastavio u francuskoj kompaniji Ralston Purina, za proizvodnju hrane za kućne ljubimce.

Nakon odlaska iz Kelloga gdje je bio na brojnim visokim menadžerskim funkcijama pridružio se 1999. Danone Grupi

U svibnju 2012. godine Jean Louis Yvon Gourbin se umirovio te se angažirao u projektima kojima bi mogao pridonijeti bogatim poslovnim iskustvom. Pridružio se Nadzornom odboru kompanije Desmet Ballestra (industrijski inženjering) i udruge 'The Friends' Kasalaga čija je misija izgraditi i upravljati radom osnovne i stručne škole u selu Kasalaga u Ugandi.

Godine 2016. postao je partner švicarske televizije s ciljem izrade programa promicanja mladih švicarskih poduzetnika.

Pridruživanjem NO-u Atlantic Grupe Jean Louis Yvon Gourbin također može dati vrijedan doprinos bogatim iskustvom stečenim istaknutim stručnim radom u područjima poslovanja s robom široke potrošnje, strateškog upravljanja, marketinga, te spajanja i preuzimanja, priopćili su iz Atlantica.