VAŽAN NASTUP

Tedeschi se sprema za predavanje na Harvardu

20.10.2015 u 20:06

Bionic
Reading

Većinski vlasnik i predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi održat će idućeg utorka, 27. listopada, predavanje na renomiranoj poslovnoj školi Sveučilišta Harvard (HBS) u Bostonu. Studentima će govoriti o svom poslovnom uspjehu

Tedeschijevo gostovanje u SAD-u ne iznenađuje jer je HBS u lipnju ove godine objavio case study, odnosno, samostalnu studiju o preuzimanju slovenske Droge Kolinske od strane Atlantica, o čemu je tportal prvi pisao

Inicijator te studije bio je Mato Njavro, prodekan Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, koji ju je potpisao s kolegom s Harvarda Yuhaijem Xuanom, profesorom financija.

Amerikanci u pozivu na Tedeschijevo predavanje opisuju predavača kao čovjeka koji je u ratom zahvaćenom području uspio izgraditi multinacionalno poslovno carstvo, a uz sve to je postao uspješan DJ i vlasnik najboljeg hrvatskog košarkaškog kluba (Cedevite).

'Tedeschi će govoriti o svojim poduzetničkim počecima krajem '80-ih, burnog razdoblja za europski kontinent. Pad Berlinskog zida inicirao je niz važnih događaja, uključujući i pad komunizma u istočnom dijelu Europe. Za razliku od drugih bivših komunističkih zemalja poput Čehoslovačke, koja se raspala na miran način, bivša Jugoslavija raspala se u kravom sukobu. To sigurno nije bilo najbolje okruženje za poduzetništvo, ali Atlantic grupa postala je jedna od najvećih i najuglednijih tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi', piše u pozivu studentima HBS-a.