vlasnik atlantica

Tedeschi: S Milanovićem sam jako blizak, dobar odnos imam i s Plenkovićem s kojim nekad haklam

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 09.08.2020 16:45
  • Objavljeno 09.08.2020 u 16:43
Emil Tedeschi

Emil Tedeschi

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Vlasnik i predsjednik Uprave Atlantica Emil Tedeschi u intervjuu za Večernji list naveo je što očekuje od nove Vlade Andreja Plenkovića

'Očekujem nultu toleranciju na korupciju, nastavak smanjenja parafiskalnih nameta na gospodarstvo, promicanje meritokracije u svim sferama na koje Vlada ima utjecaj, kvalitetan dijalog i suradnju sa susjednim državama, aktivnu ulogu u promišljanju budućnosti EU, kao i što veću participaciju bespovratnih sredstava od EU u odnosu na kredite.

Osim u gospodarskim pitanjima, smatram da Vlada prije svega mora u društvu stvoriti klimu koja garantira jednakost, štiti slobodu i manjine. U tom je kontekstu jako važno da se velika većina građana jasno ogradila od bilo kakvog ekstremizma.

Važno je da se u našem društvu nitko ne osjeća ugroženo, da se svi osjećaju slobodno te da se radi na konstantnom razvoju kulture dijaloga. Svjetonazorski se ne moramo nužno slagati, ali svaka Vlada koja radi na tome da se zaoble ti oštri bridovi u društvu, za mene je pozitivna. Zato smatram izuzetno važnom i činjenicu da je Boris Milošević imenovan potpredsjednikom Vlade', rekao je Tedeschi za Večernji list.

Vlasnik Atlantica jako dobar prijatelj je s predsjednikom Zoranom Milanovićem, ali se, otkrio je, ponekad druži i s premijerom Andrejom Plenkovićem.

'Zoran i ja se znamo još iz osmog osnovne, igrali smo rukomet jedan protiv drugoga. Poslije smo u gimnaziji išli razred do razreda, a zadnjih 15-ak godina smo u bliskom kontaktu. Ali imam i jako dobar odnos s premijerom Andrejem Plenkovićem, obojica smo pasionirani košarkaši i ponekad haklamo zajedno.

Političke opcije me ne sputavaju u tome da se družim s ljudima, strašno bi mi smetalo kada bi bilo tako. S druge strane, mi smo mala zemlja i svi se poznaju, bilo bi i nemoguće funkcionirati na tako isključiv način kad smo upućeni jedni na druge', izjavio je Tedeschi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!