ŠIRENJE TRŽIŠTA

Tedeschi juriša na Skandinaviju i Francusku

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Činjenica da Atlantic Grupa ima dobru poziciju na Balkanu, otkrile su posljednjih tjedana i austrijske tvrtke, RED Bull i Rauch, piše WirtshaftsBlatt

Prije dva tjedna, Red Bull je sklopio ugovor o distribuciji s Atlanticom u vrijednosti od osam milijuna eura.

'S Red Bullom planiramo proširiti suradnju u regiji', kaže Emil Tedeschi za WirtschaftsBlatt, prenosi SEEbiz.eu.

Konsolidirani promet grupe ove godine je, prema Tedeschiju, 4,6 milijardi kuna a iduće će godine porasti na pet milijardi, uključujući i prodaju Droga Kolinska brandova.

Hrvatsko tržište u strukturi Atlanticove prodaje sada čini samo oko 30 posto ukupne prodaje, gotovo 50 posto generiraju u susjednim zemljama, a ostatak u Rusiji i Zapadnoj Europi. Trenutno se radi na integraciji Droga Kolinske, nove akvizicije nisu planirane, potvrđuje Tedeschi.

Atlantic je također aktivan u Zapadnoj Europi: 2005. Atlantic je kupio njemačkog proizvođača sportske prehrane Haleko, a također ima poslove u Italiji, Velikoj Britaniji i Španjolskoj. Širenje u sportskoj prehrani, gdje je Atlantic, prema Tedeschiju, tržišni lider, na rasporedu je u Francuskoj i Skandinaviji.

Tedeschi je poznat u Hrvatskoj i kao otvoreni kritičar ekonomske politike. Ekonomska kriza u Hrvatska još nije dosegla vrhunac, ponovio je prošloga tjedna.

'Nadam se da će 2011. ostati najmanje na razini 2010.', kaže Tedeschi za WirtschaftsBlatt.

Ipak, on smatra da je Hrvatska spremna za EU, i vidi Uniju kao motivator da Hrvatska održi disciplinu u provođenju reformi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi