OSVAJANJE RUSIJE

Tedeschi dio proizvodnje seli u Srbiju

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Atlantic grupa zajedno s partnerom Hemofarmom pregovara s gradom Vršcem u Srbiji o kupnji zemljišta od 12.000 četvornih metara gdje bi gradio novu tvornicu za proizvodnju šumećih formi multivitaminskih preparata s devet proizvodnih linija

Riječ je o realizaciji investicije najavljene već u svibnju 2007. kada je Atlantic grupa od Hemofarma kupila tvrtku Multivita, vodećega srpskog proizvođača vitaminskih instant-napitaka u granulama i šumećim tabletama, piše Poslovni dnevnik. Istodobno je kao dio te transakcije bilo potpisano i pismo namjere koje je predviđalo širenje suradnje dviju tvrtki u segmentu bezreceptnih lijekova koje se u međuvremenu, kažu u Atlanticu, potpuno realiziralo.

Atlantic je od Hemofarma dobio 20-ak OTC formula, a istodobno je Hemofarm ostao Atlanticov glavni dobavljač za efervescentne forme, tj. šumeće tablete. Granule Multivite pak Atlantic proizvodi u Hrvatskoj, a u Srbiju ih izvozi i tamo pakira.

Projektom nove tvornice ti bi se preparati proizvodili u Srbiji, a Atlantic bi dobio status domaćeg proizvođača koji bi mu omogućio jačanje na onim tržištima s kojima Srbija ima sporazum o slobodnoj trgovini, osobito u Rusiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!