la sanfermese

Talijani koji surađuju s Barillom i Mulino Biancom ulažu u Vukovar šest milijuna eura

19.03.2018 u 11:56

Bionic
Reading

Talijanska tvrtka La Sanfermese, koja surađuje s proizvođačima svjetski popularne tjestenine Barilla i Mulino Bianca, u proizvodnju na području Vukovara planira uložiti oko šest milijuna eura

La Sanfermese poznat je po proizvodnji kukuruza, posebice biokukuruza i soje. Surađuju s proizvođačima poput svjetski poznate Barille i Mulino Bianca.

Zainteresirani su za ulaganje na vukovarskom području, a vrijednost njihove investicije, kako je prilikom posjeta tom hrvatskom gradu najavio vlasnik tvrtke Giusppe Pelladoni, penje se na oko šest milijuna eura i s realizacijom bi započeli već u drugoj polovini ove godine.

Ova talijanska tvrtka, kako je na svojem Facebooku nakon sastanka s vlasnikom objavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, u zadnje vrijeme značajno se okrenula proizvodnji bezglutenskog organskog kukuruza. Velikim dijelom, kako je poručio, surađuju s poljoprivrednicima na području istočne Slavonije i Baranje pa im je Vukovar idealno pozicioniran za izvoz željeznicom na područje zapadne Europe zbog nižih transportnih troškova.

'Investicija je vrijedna šest milijuna eura, a u potrazi su za 60.000 metara kvadratnih zemljišta, dislociranog od naseljenog područja', napisao je Penava, dodajući kako je ovo 'jedna od mogućih priča koja će rezultirati konkretnim pomacima u vukovarskom gospodarstvu'.

Potencijalnim talijanskim ulagačima Vukovarci su se predstavili na konferenciji 'Internacionalizacija tvrtki Veneta u Hrvatskoj' u talijanskoj Padovi.

  • +3
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar