modernizacija

Barilla ulaže 50 milijuna eura u tjesteninu i umake

09.06.2017 u 13:54

Bionic
Reading

Talijanski prehrambeni div Barilla planira uložiti oko 50 milijuna eura u modernizaciju najveće tvornice suhe tjestenine u svijetu koja se nalazi nedaleko talijanskog grada Parme, izvijestili su iz poznatog talijanskog brenda

"Kompanija bi u srpnju trebala odobriti prva 32 milijuna eura ulaganja u tvornicu tjestenine", kazao je Allesandro Spadini, direktor tvornice, razgovarajući s novinarima povodom obilježavanja 140. godišnjice poslovanja pogona. 

Iznos od 50 milijuna eura u cijelosti će biti iskorišten za proširenje skladišta i podizanje njegove učinkovitosti. Očekuje se da će ta tvornica ove godine proizvesti 350 tisuća tona tjestenine.

Taj se iznos pridodaje onome od također 50 milijuna eura koliko je obiteljska tvrtka u veljači bila namijenila za proširenje tvornice umaka, također smještene u blizini Parme.

Prehrambena grupa u prošloj je godini ostvarila prihode od ukupno 3,4 milijarde eura, dva posto veće u odnosu na godinu ranije, pri čemu je za više od polovine prihoda bio zaslužan segment tjestenine, gotovih jela i umaka. 

Ostatak prihoda ostvaren je u segmentu pekarskih proizvoda, poput keksa i kruha, čija je prodaja lani ostvarila slabašne rezultate. 

Grupa je ponovila da oprezno pristupaju rastu kompanije putem potencijalnih akvizicija. 

"Ako pronađemo nešto što se uistinu dobro uklapa u naše poslovanje, tada ćemo o tome razmišljati. Zasad ništa ne planiramo", kazao je potpredsjednik tvrtke Paolo Barilla, odgovarajući na novinarski upit o mogućim akvizicijama.