ey nagrada:

Svjetska poduzetnica godine Doris Hsu iz Tajvana, evo čime se ona bavi

09.06.2023 u 14:51

Bionic
Reading

Tajvanska poduzetnica i izvršna predsjednica kompanije GlobalWafers Doris Hsu dobitnica je ovogodišnje nagrade EY Svjetski poduzetnik godine, izvijestili su u petak iz hrvatskog ogranka EY.

Za nagradu EY Svjetski poduzetnik godine ove godine konkuriralo je 49 nacionalnih pobjednika iz 45 zemalja iz svijeta, među kojima je na dodjeli nagrada u Monacu bila i hrvatska ekipa zajedno s hrvatskim onkurentom za tu nagradu Vjekoslavom Majetićem, osnivačem i vlasnikom tvrtke DOK-ING.

Majetić je u ožujku ove godine proglašen hrvatskim EY Poduzetnikom godine, ističući se sa DOK-ING u domaćoj konkurenciji po sjajnim poslovnim rezultatima i društvenom doprinosu, jer proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu, navode iz EY-a.

Za nagradu EY Svjetski poduzetnik godine HSU je izabrao stručni žiri ovogodišnjeg izbora. U objašnjenju te nagrade navodi se da je vidjela potencijal u materijalima koji se nalaze na vrhu poluvodičke industrije - silicijskim pločicama - te da danas pruža inovativna, napredna tehnološka rješenja vodećim proizvođačima čipova.

Tvrtka GlobalWafers je najveći tajvanski i treći najveći svjetski proizvođač silicijskih pločica, a njezini proizvodi su sastavni dio gotovo svih tehnologija u modernom društvu.

Izbor za EY Svjetskog poduzetnika godine održava se od 2001. i okuplja najperspektivnije poduzetnike iz svijeta.

Povodom sudjelovanja u tom svjetskom izboru, Majetić je poručio da mu je bilo zadovoljstvo biti dio tog programa, upoznati poduzetnike raznih profila iz cijelog svijeta te čuti njihove zanimljive i inspirativne priče. Svima koji su se natjecali je čestitao, smatrajući  da su svi dokaz da je ideju moguće pretvoriti u globalno priznati poduzetnički uspjeh.