dok traje žalba

Sud zabranio Agrokoru isplatu duga ZET-u

03.05.2018 u 11:47

Bionic
Reading

Nevenka Siladi Rstić, sutkinja Trgovačkog suda, zaključkom od 27. travnja pozvala je izvanrednog povjerenika u Agrokoru Fabrisa Peruška da obustavi plaćanja Tiska prema ZET-u dok se ne riješi taj spor

Kako doznaje Jutarnji list, sutkinja je naložila da se ne vrši isplata spornih potraživanja pa se to možda ne odnosi na cjelokupni iznos dogovorene naplate, nego na 19,2 milijuna kuna, što je najspornije Udruzi dobavljača.

Siladi Rstić je izvanrednog povjerenika pozvala da se u roku od tri dana očituje na podnesak Marice Vidaković, odnosno da, između ostalog, obrazloži kriterije o isplati dobavljačima po kojima su se vršile isplate dobavljačima tijekom čitavog postupka izvanredne uprave, kao i da dostavi Sporazum Grada Zagreba i izvanredne uprave te kriterije prema kojima bi se te isplate prema ZET-u i Gradu Zagrebu trebale vršiti.

Zanimljivo je, piše Jutarnji, i da je sutkinja službeno zatražila dostavu analize i dokumenata o procjeni imovine društava koncerna Agrokor. No to nije sve, Siladi Rstić je pozvala Fabrisa Peruška, izvanrednog povjerenika, da u roku od petnaest dana dostavi 'očitovanje koliko je kojem vjerovniku podmirena tražbina koju je prijavio u postupku izvanredne uprave'.

'Ne manje važno, sutkinja je od izvanrednog povjerenika zatražila da 'ukoliko su namireni svi vjerovnici u skupini 'mali dobavljači', predloži novog člana privremenog vjerovničkog vijeća', odnosno da umjesto Mate Brlošića predloži nekog drugog člana Vijeća', zaključuje se.

  • +10
Konferencija za medije o dogovoru Grada Zagreba i Agrokora Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX