SLOBODNA DALMACIJA

Sud ne dopušta EPH-u istiskivanje malih dioničara

Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jadran Babic

Visoki trgovački sud ukinuo je rješenje Trgovačkog suda u Splitu kojim se Europapress holdingu dopušta upis na dionice koje su držali manjinski dioničari. Predmet je vraćen splitskom Trgovačkom sudu na ponovan postupak, izvijestila je uprava Slobodne Dalmacije putem Zagrebačke burze

Glavna Skupština dioničkog društva Slobodna Dalmacija d.d. donijela je odluku o prijenosu dionica s manjinskih dioničara na glavnog dioničara – EPH – još 25. kolovoza prošle godine.

Tom je odlukom EPH postao 100-postotni vlasnik kapitala Slobodne Dalmacije d.d., budući da su mali dioničari držali samo 4,54 posto kapitala. Skupština je lani također odlučila da će EPH nakon upisa odluke u registar suda po dionici platiti 70 kuna.

Da je 70 kuna po dionici primjerena otpremnina utvrdio je sudski vještak dr. sc Ivica Filipović, ovlašteni revizor i stalni sudski vještak za knjigovodstvo i financije. Njega je za sudskog vještaka u slučaju Slobodne Dalmacije odredio Trgovački sud u Splitu.

Stipe Orešković, direktor EPH, izjavio je za www.banka.hr kako EPH ne želi komentirati odluku Viskog trgovačkog suda jer ne žele utjecati na pravosuđe, odnosno donošenje odluka, 'posebno zato što smo medijska kuća pa nam je i odgovornost veća'.

'Međutim, možemo reći da je odluka ukinuta i vraćena na ponovni postupak uz mišljenje Visokog trgovačkog suda da prvostupanjski sud nije dovoljno detaljno obrazložio svoju odluku. Odluka VTS-a ni na koji način ne osporava činjenično stanje utvrđeno u prvostupanjskom postupku', kaže Orešković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi