NEMA PRODAJE HOTELA

Sud blokirao imovinu Sunčanog Hvara

16.02.2009 u 09:21

Bionic
Reading

Sunčanom Hvaru je Trgovački sud u Splitu, prema nalogu zagrebačke građevinske tvrtke Inpro, blokirao račun zbog nenaplaćenih 19 milijuna kuna za izvršene radove

Građevinska tvrtka Inpro iz Zagreba radila je na adaptaciji hvarskih hotela Slavija i Adriatica, odnosno današnjih Adriane i Rive.

Sunčani Hvar dobio je sudsku upravu rješenjem Trgovačkog suda u Splitu u kojemu je ograničena ovlast uprave Sunčanog Hvara da samostalno vodi svoje poslovanje. Hvarska hotelijerska tvrtka više ne smije samostalno raspolagati svojom imovinom.

Blokirani su svi vjerovnici koji imaju neko sudsko rješenje, kao i eventualni financijski odnosi (pozajmice) te tvrtke prema većinskom dioničaru Orco grupi, a sudac mora odobriti isplatu plaća radnicima i poreza državi, dok je mogućnost prodaje imovine hvarske tvrtke bez obzira na vrijednost isključena.

HTV doznaje da je predsjednik Uprave Sunčanog Hvara Jacques Bourgeois napustio otok, a kako su zbog blokade računa nemoguće isplate plaća radnicima, uprava im nudi isplatu u bonovima i kroz besplatne obroke.