BOLJI REZULTATI NEGO LANI

Štrokovi hoteli u Dubrovniku dobro poslovali

  • Autor: Anica Tovernić
  • Zadnja izmjena 08.09.2010 11:30
  • Objavljeno 08.09.2010 u 10:31
Goran Štrok

Goran Štrok

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Mateo Rilović

Hotelska grupacija Jadranski luksuzni hoteli, u većinskom vlasništvu Gorana Štoka, čiji hoteli u Dubrovniku čine 25 posto ukupnog kapaciteta hotela s pet zvjezdica u tom gradu, ove godine bilježi znatno bolje rezultate od prošlogodišnjih

U prvih sedam mjeseci ove godine njihovi hoteli na dubrovačkom području (Excelsior, Bellevue i Dubrovnik Palace) zabilježili su porast prihoda od 10 posto te isti porast u broju noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Popunjenost tih hotela u srpnju ove godine bila je između 80 i 90 posto, odnosno ostvarili su 10 posto više prodanih soba u odnosu na isti period prošle godine te su zabilježili porast od 15 posto u prihodima.

Pritom izdvajaju hotel Excelsior koji je u sedam mjeseci ostvario najbolji rezultat u grupaciji, sa 22 posto većim prihodima nego u istom razdoblju prošle godine, dok je samo u srpnju ove godine povećanje prihoda tog hotela iznosilo više od 30 posto, uz prosječnu ostvarenu cijenu sobe u srpnju od 285 eura.

Naglašavaju i da su tijekom srpnja i u kolovozu ove godine sobe u Excelsioru postizale cijenu i od 620 eura na noć, dok je cijena predsjedničkog apartmana 3.800 eura

Ove godine bilježe i veće zanimanje za luksuznim apartmanima, predsjedničkim apartmanima i villom Agavom, koja je ove godine ostvarila 80 dana zauzetosti uz cijenu i do 6.000 eura dnevno.

Prema strukturi gostiju, u Štrokovim je hotelima najveći broj gostiju iz Velike Britanije, Rusije, Japana, Francuske, Španjolske i Njemačke, pri čemu, kao i cijeli Dubrovnik, bilježe zamjetan porast španjolskih gostiju zahvaljujući povećanju broja letova iz Španjolske ove sezone.

Trenutno je u hotelima grupacije JLH zaposleno 700 osoba, od kojih je 150 stalnih sezonskih radnika.

Iz te grupacije smatraju da bi i njihovi i rezultati destinacije bili još bolji da nije bilo vulkanske krize koja je poremetila tijek prvog dijela kongresne sezone.

Ljetni su mjeseci, posebno srpanj, i njima, kao i Dubrovniku te cijelom hrvatskom turizmu, znatno popravili ukupnu sliku, a očekuju i dobar nastavak sezone, pri čemu - s obzirom na sadašnje stanje rezervacija za rujan - planiraju povećanje prihoda u Dubrovniku od 15 posto

I za listopad ističu da bi mogao biti nešto bolji u odnosu na prethodnu godinu, ali ipak dodaju da će se prvi realni pokazatelji poslovanja u ovoj godini moći ocijeniti nakon glavne turističke sezone i realizacije zakazanih kongresa u rujnu.

Ovisno o stanju bukinga pojedinog hotela, odlučit će o eventualnom zatvaranju tijekom zime, a  zasad su sigurni jedino u to da će se hotel Dubrovnik Palace tradicionalno zatvoriti na kraće vrijeme, što će iskoristiti za unapređenje sadržaja i usluga u njemu.

Iduće zime planiraju i unapređenje svjetionika Grebeni (prostire se na više od 140 četvornih metara površine) smještenog na hridi udaljenoj 900 metara od hotela Dubrovnik Palace, koji su ove godine uzeli u koncesiju te ga već uvrstili u ponudu 'odmora uz neposredan dodir s iskonskom prirodom'.

Gostima su na raspolaganju tri dvokrevetne i jedna jednokrevetna doba, kupaonice, kuhinja, hodnik s gustijernom, dvije terase od gotovo 350 četvornih metara te razne luksuzne personalizirane usluge. S obzirom na veličinu kuće, ali i ograničenost otočnoga prostora, na svjetioniku je istodobno moguć boravak sedmero osoba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi