combis panel

Što se događa kad se financijska industrija sretne s IT-em?

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 27.04.2021 15:41
  • Objavljeno 27.04.2021 u 15:00
DiscussIT

DiscussIT

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Combis

Uslijed COVID-19 pandemije promijenila su se poslovanja svih sektora. Potreba ograničavanja fizičkog kontakta u financijskom sektoru smanjila je ulogu poslovnica, donijela promjene u trendovima korištenja gotovine i otvorila pitanje kako bi bankarstvo moglo izgledati u budućnosti.

Je li uistinu ubrzana digitalna transformacija banaka ili govorimo o selektivnim digitalizacijama određenih dijelova poslovanja poput digitalizacije popularnih proizvoda? I koji su to budući bankarski proizvodi odnosno usluge s kojima računaju banke? Što se očekuje od IT kompanija, kako izgleda njihova rola u inovacijama bankarskog sektora?

Isto tako, sve češće spominjemo jedan drugi, paralelni financijski svijet u kojem dominiraju kriptovalute i blockchain tehnologija, koji je lišen regulacije, zanimljivih priča, ali često nerazumljivih termina. Ima li naše društvo ili dio društva potencijal za razvoj kripto portfelja ili kupnju NFC proizvoda, koliko ih uopće to zanima? Posebice kada uzmemo u obzir starost našeg stanovništva i općenite limite financijske i digitalne pismenosti.

I šećer na kraju – gdje je tu cyber sigurnost? Napadi su sve učestaliji kako jača digitalizacija, a prema prognozama stručnjaka u budućnosti možemo očekivati isključivo njihov daljnji rast.

Spomenuti trendovi dio su tema o kojima će na Combisovom eventu DiscussIT razgovarati predsjednica uprave RBA Liana Keserić, član uprave za tehnologiju i operativne poslove Sberbanke Roberto Bitunjac, guverner HNB-a Boris Vujčić, poduzetnik i investitor Hrvoje Prpić i glavni direktor Combisa Goran Car. Diskusijom moderira Tarik Filipović.

Eventu se možete pridružiti online 5.5. u 11 sati preko YouTube i LinkedIn platformi, bez potrebne prethodne prijave.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!