ODLUKA UPRAVE

Stjuardese koje su bile na bolovanju dobit će otkaz!

09.05.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Uprava Croatia Airlinesa (CA) odlučila je dati otkaz stjuardesama i stjuardima koji su nedavno bili na bolovanju zbog čega je domaća nacionalna aviokompanija morala nekoliko dana otkazivati letove jer nije imala dovoljno kabinskog osoblja

Ukupno je za 42 stjuardese pokrenuta procedura za otkazivanje ugovora o radu, a o tome se sad mora očitovati Radničko vijeće CA. No, i ako Vijeće ne bude dao suglasnost za te otkaze, a što vjerojatno neće, upravu to ne sprječava da realizira svoje namjere, piše Večernji list.

Glasnogovornik CA Davor Janušić potvrdio je za tportal kako uprava namjerava uručiti redoviti otkaz stjuardesama zbog 'skrivljenog ponašanja' odnosno zbog 'zloupotrebe instituta bolovanja i sudjelovanja u organiziranom i prikrivenom nezakonitom štrajku'.

U Sindikatu kabinskog osoblja (SKOZ) zgroženi su odlukom uprave, i kažu da su već kontaktirali odvjetnike.

'Radi se o nezakonitim otkazima, pravo na bolovanje je zajamčeno ustavom. Svi su ti ljudi prošli komisije i imaju uredne doznake. Nitko nije ustanovio da se radi o lažnim bolovanjima! HZZO je provjeravao bolovanja, što je bilo vrlo ružno i mučno, ali dobili smo prolaz,' kazala je za tportal Tanja Mirić iz SKOZ-a.

Podsjeća da su na presici krajem prošlog tjedna već izvijestili javnost da dvije stjuradese nisu imale doznake 'zbog lječničkog straha nastalog zbog medijske hajke', iako su imali 'lječničku dokumentaciju s hitne'.