VUČIĆEVIĆ UZVRAĆA UDARAC

Srpski partner tvrdi da ništa ne duguje Fižuliću!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 09.06.2011 13:32
  • Objavljeno 09.06.2011 u 13:06
Goranka Fižulić

Goranka Fižulić

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Beogradska tvrtka NCA Investment Group reagirala je danas priopćenjem u vezi s napisima u hrvatskim medijima u kojima se navodi da Magmi i Goranku Fižuliću duguje 6,6 milijuna eura, ustvrdivši da ništa ne duguje i da su sva stečena prava koja u Hrvatskoj posjeduje kupljena i isplaćena u skladu s važećim ugovorima

Iz beogradske tvrtke danas reagiraju na netočne napise objavljene u dijelu hrvatskih medija, kojima su NCA Investment Group i njezin vlasnik Slobodan Vučićević dovedeni u negativni kontekst iz kojeg proizlazi da su od Magme i Goranka Fižulića (jednog od Magminih vlasnika) na prijevaru i nezakonito stekli ili uzeli Turbo limač i 50 milijuna kuna te da nisu izvršili ugovorom preuzete obaveze, navodi se u priopćenju.

Magma je jučer putem Zagrebačke burze izvijestila kako NCA Investment Group, koja je u prosincu prošle godine kupila 51 posto udjela u Magminim tvrtkama kćerima za 24,6 milijuna eura, nije uplatila ukupni dogovoreni iznos definiran 'krovnim sporazumom' do krajnjega roka 31. svibnja. Kako se navodi u jučerašnjem Magminom priopćenju, dosad je NCA uplatio 18 milijuna eura, koji se odnose na kupoprodaju 51 posto udjela u društvu Adria Design i njegovu dokapitalizaciju. Preostalih 6,6 milijuna eura odnosi se na kupnju 51 posto poslovnih udjela u društvima Magma B d.o.o. BiH, Magma international d.o.o. Srbija, Kozmolina d.o.o. Srbija i Fides distribucija d.o.o. Hrvatska.

Iz NCA danas ističu da Magmi i Goranku Fižuliću ništa nisu uzeli niti da im bilo što duguju, kao i da su sva stečena prava koja u Hrvatskoj posjeduju kupljena i isplaćena shodno važećim ugovorima.

Kompanija Adria Design, koja je vlasnik trgovina i žiga Turbo limač, a za čiji je većinski paket od 51 posto plaćeno 18 milijuna eura u gotovini, funkcionira i radi usprkos opstrukcijama kojima je izložena, navodi se dalje u priopćenju NCA.

U beogradskoj tvrtki ističu kako će učiniti sve što je potrebno da Adria Design i Turbo limač opstanu na tržištu i uz činjenicu da manjinski partner, kroz paralelno poslovanje, svakodnevno krši zabranu konkurencije i povredu žigova u vlasništvu Adria Design.

Napominju da je Magma za 18 milijuna eura, između ostaloga, prodala i brend Turbo limač. Time što protuzakonito i samostalno, bez suglasnosti, a na štetu NCA i Adria Design i dalje koristi određen broj lokala i brend Turbo limač, Magma ne samo da izravno ugrožava rad i opstanak zajedničke kompanije Adria Design, nego već mjesecima ruši temelje partnerskog odnosa, stoji u priopćenju NCA.

Između ostalog, NCA navodi i da su svjesni financijskih problema u kojima se Magma nalazi, no da budućnost svoje investicije ne mogu povezivati sa sudbinom Magme, već se bave poslovanjem i daljnjim razvojem te zaštitom brenda Turbo limač.

'Osim činjenice da smo sve što smo stekli po ugovoru na vrijeme i platili, želimo pojasniti da je 'krovni sporazum' na koji se Magma poziva u obavijesti Zagrebačkoj burzi mnogo kompleksniji od dijela predstavljenog javnosti. Na osnovi navedenog sporazuma u cjelovitoj verziji i na temelju 5-mjesečnog partnerskog poslovanja, duguje se ustvari kompaniji NCA, a ne Magmi. Zbog ovih i drugih brojnih ozbiljnih kršenja ugovornih obveza, kompanija NCA neće se baviti medijskim raspravama, već će se za zaštitu svojih prava, u skladu s ugovorenom nadležnosti, obratiti sudovima u Republici Hrvatskoj i Arbitražnom sudu u Parizu', zaključuje u priopćenju NCA.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi