prijevoz TAKSIjem

Srpski Car:Go krade vozače Uberu u Hrvatskoj i neće stati na tome

12.10.2017 u 19:02

Bionic
Reading

'Srpski odgovor Uberu', kako popularno zovu aplikaciju Car:Go, stigao je u Zagreb. U Hrvatskoj je ona rezultat suradnje bivšeg Uberova partnerskog vozača Stefana Šurlana i istoimene srpske prijevozne platforme koja je prisutna u Beogradu već nekoliko godina. Car:Go najavljuje do 30 posto niže cijene od svog američkog konkurenta

Car:Go se pojavio u Beogradu prije dvije godine kao alternativa Uberu, kojeg još nema na srpskom tržištu usluga taksija. Počeli su kao startup koji se brzo proširio i u susjednu Crnu Goru. U Zagrebu su prisutni od početka listopada, a jedna od prvih informacija o tome da su došli na hrvatsko tržište prostrujala je društvenim mrežama zahvaljujući saborskom zastupniku Ivanu Pernaru.

'Car:Go je u Hrvatskoj za sada prisutan samo u Zagrebu, na koji smo se fokusirali. Imamo ozbiljne planove za širenje servisa i u ostale hrvatske gradove. Organizirali smo sustav, a kako bude rastao broj vozača, tako će rasti i hrvatski tim. Ovo je novo iskustvo svima nama i stvarno želimo pokazati što znamo kako sa softverom, tako i u odnosima s našim partnerima vozačima, za koje smo spremili najbolje uvjete u državi. Kako imamo puno iskustva u vožnjama, znamo da je zadovoljan vozač jednako sretan putnik', odgovara tportalu Stefan Šurlan za Car:Go u Hrvatskoj. 

Prednost pri registraciji i aktivaciji imat će svi vozači Ubera s ocjenom preko 4,6, a dovoljno je da donesu i pokažu svoj profil kako bi ubrzano prošli proceduru u Car:Go-u.

 

Njihova aplikacija u Hrvatskoj do sada je skinuta oko 3000 puta. Ona je kompatibilna onoj u Srbiji, pa tko ju ovdje koristi, moći će naručiti vožnju i u Beogradu. Naručitelju vožnje stići će fotografija vozača i njegova točna lokacija.

'Interes je doista velik i svakodnevno primimo na desetine novih prijava vozača. Trenutno imamo i akciju koja traje tijekom cijelog listopada, a svakom vozaču donosi čistih sto posto od svake vožnje koju odradi putem naše aplikacije. Zainteresirani mogu kontaktirati s nama preko websitea ili na mail hrvatska@appcargo.com', dodaju iz Car:Go-a.

  • +4
Lansiranje usluge UberBoat u Splitu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: UberBoat

Način funkcioniranja potpuno je identičan Uberu. Start će biti šest kuna, minut u vožnji je 20 lipa, a svaki kilometar tri kune. Čekanje vozila se ovdje neće naplaćivati pa će se tako primjerice naručenim vozilom moći otići u kupovinu, a vozač će putnika čekati koliko god treba, ovisno o tome kako se dogovore.

'Za sada smo vrlo zadovoljni interesom Zagrepčana. Naravno, uvijek će biti onih koji će se protiviti tome. Normalno je vidjeti blagu odbojnost pojedinaca koji nisu potpuno upoznati s našim planom. Važno je da će korisnici aplikacije Car:Go imati siguran i pouzdan način naručivanja vožnje', odgovaraju nam iz Car:Go-a. 

  • +12
Prosvjed taksista protiv Ubera ispred zagrebačke zračne luke Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Uber je ovog ljeta podigao na noge hrvatske taksiste, ali i inspekciju cestovnog prometa Ministarstva prometa, koja je zagrebačkom Prekršajnom sudu uputila optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber International Holding BV sa zahtjevom da se zabrani aplikacija Uber za naručivanje prijevoza u Hrvatskoj. U Ministarstvu su zaključili kako već odavno partneri vozači Ubera u Hrvatskoj posluju nelegalno jer obavljaju usluge taksija, a za to nemaju potrebnu licenciju i dozvole, što ih propisuje Zakon o prijevozu u cestovnom prometu. Sukladno tome, pitamo Car:Go kakav ishod očekuju s obzirom na domaće taksiste i Uber?

'Ova će se debata nastaviti. Tko je u pravu, a tko u krivu, odlučit će nadležni. Ono što je zasigurno - korisnici aplikacije jednostavno žele iskustvo koje dobivaju i zbog toga ga iznova potražuju. Usluga prijevoza bukvalno postaje banalna, ali neophodna stvar koja je dostupna na jedan klik. Želimo se izboriti za taj klik iznova, svakog dana i svakog tjedna', poručili su iz Car:Go-a.