NAVALA NA JEFTINU ROBU

Srbiju preplavile SOS trgovine za siromašne

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kompanija Jabuka još je u ožujku počela otvarati SOS trgovine namijenjene siromašnijim građanima, a prema posljednjim podacima, u Srbiji je dosad otvoreno petnaest SOS trgovina, najviše u Beogradu, Nišu i Pančevu, gdje je najveći broj građana ostao bez posla

Sektor trgovine u Srbiji doživio je prošle godine snažan udar koji se u izvještaju nadležnih institucija objašnjava prije svega kao posljedica ekonomske krize i pada životnog standarda. U prvih jedanaest mjeseci prošle godine maloprodajne su cijene narasle 10,3 posto, a istodobno je zabilježen pad maloprodaje od 10,6 posto.

Srpski mediji navode da je velik broj trgovina zbog nelikvidnosti propao, a ostale su se počele prilagođavati novonastaloj situaciji i u dogovoru s dobavljačima otvarati prodavaonice s jeftinijom robom koja je cijenama pristupačnija većem broju potrošača. Inicijativu je prva preuzela kompanija Jabuka koja je još u ožujku počela otvarati takozvane SOS trgovine namijenjene siromašnijim građanima, a Delta Maksi Miroslava Miškovića nekoliko je svojih supermarketa pretvorila u trgovine skladišnog tipa i napunila ih robom s niskim cijenama, nazvavši ih Tempo ekspres.

Prema posljednjim podacima, u Srbiji je dosad otvoreno petnaest SOS trgovina, i to najviše u Beogradu, Nišu i Pančevu, gdje je najveći broj građana ostao bez posla.

Srpski ministar trgovine preporučio je i malim trgovcima da promijene svoju ponudu robe u skladu s novonastalim stanjem na tržištu i da stave veći broj dnevno potrošnih i jeftinijih artikala umjesto trajnih i skupljih kako bi opstali na tržištu.

Građani za stanje u trgovini najviše optužuju vlast koja se, prema njihovu mišljenju, nije dovoljno trudila zaštititi domaće proizvođače, pa su sami pokrenuli projekt Birajmo domaće

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi