IZ REMETINCA U FOTELJU

Spice boy postao direktor Adrije?!

Bionic
Reading

Josip Pavlović, bivši član Uprave Podravke i jedan od osumnjičenih u aferi Spice, nakon izlaska iz Remetinca nije dugo morao tražiti posao: zaposlio se u zadarskoj tvornici za preradu ribe Adria

Pavlović je dobio posao u Zadru zahvaljujući dobrim vezama s direktorom i vlasnikom Adrije Miodragom Lacićem. Zasad nije poznato koju će funkciju bivši Podravkin menadžer tamo obavljati, a prema pisanju Slobodne Dalmacije, moguće je da će biti zadužen za financije, jer je taj resor pokrivao i u koprivničkoj tvrtki.

U priči o Pavlovićevom novom angažmanu posebno je zanimljiva činjenica da Adria za Podravku i dalje proizvodi ribu pod brendom Eva. Tu je marku Podravka kupila od Adrije prije nekoliko godina za 15,5 milijuna kuna, a dvije su tvrtke istodobno potpisale ugovor o dugoročnoj suradnji.

S druge strane, prema neslužbenim informacijama, policija već mjesecima 'čačka' po ugovorima između Adrije i Podravke. Navodno su bile sporne neke stavke koje su definirale obaveze partnera u osiguranju uvjeta za proizvodnju ribe.

Šuška se da je riječ o skladištu u Zadru čiji je najam Podravka plaćala, premda joj to nije bila ugovorna obaveza, te netransparentnom plaćanju sirovine i materijala za izradu ribljih konzervi.