HEP SE NIJE NATJECAO

Slovenska tvrtka osvjetljavat će Zagreb

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Slovenska tvrtka GEN-I, odnosno njena hrvatska podružnica GEN-I Zagreb, iduće će četiri godine električnom energijom opskrbljivati Zagreb. Točnije 'slovenska' će struja napajati svu javnu rasvjetu (ulice, trgove, parkove, šetnice...) na području Grada Zagreba

Pobijedili su na javnom natječaju za četverogodišnju opskrbu električnom energijom s najboljom ponudom od 60,764 milijuna kuna (PDV je uračunat). To je godišnji iznos pa je zapravo vrijednost ugovora znatno veća – oko 250 milijuna kuna, piše Večernji list

Slovenci su na natječaju pobijedili hrvatsku tvrtku Korlea, odnosno njihovu ponudu od 62,253 milijuna kuna. Zanimljivo, drugih ponuđača nije bilo premda su se još četiri hrvatske tvrtke mogle javiti na natječaj koji je u svibnju raspisao Grad Zagreb. Toliko se, naime, tvrtki u Hrvatskoj još smije baviti kupnjom i prodajom električne energije.

Dozvolu HERA-e (Hrvatske energetske regulatorne agencije) imaju još i: HEP-Opskrba, HEP-Operater distribucijskog sustava, HEP-Toplinarstvo i tvrtka Partner elektrik.

Tako su Slovenci preko svoje hrvatske filijale – tvrtke GEN-I Zagreb – iz 'zagrebačke' igre izbacili HEP. Državna tvrtka uopće se nije natjecala na natječaju. Od sugovornika iz Gradske uprave Večernjak doznaje da su i oni bili u šoku kada su vidjeli da se ni jedna od tri tvrtke u sastavu HEP-a neće natjecati za unosan četverogodišnji ugovor s Gradom Zagrebom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi