PROCEDURALNE GREŠKE

Slovenci gube posao opskrbe Vlade strujom?!

Bionic
Reading

Slovenski kompanija GEN-I mogla bi ostati bez posla opskrbe najviših hrvatskih državnih institucija i ureda državne uprave električnom energijom. To proizlazi iz žalbe koju je Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave podnijela tvrtka Profectio Energija, inače drugoplasirani ponuđač na spomenutom natječaju, piše Poslovni dnevnik

U toj tvrtki kao osnove za žalbu navode više propusta u službenoj dokumentaciji koju je GEN-I predao u svojoj ponudi. Kao prvo, tvrdi se kako GEN-I nije dostavio adekvatnu verziju Sporazuma koji ima sklopljen sa Hrvatskim operatorom tržišta energije.

Nadalje, tvrdi se kako je izjava o nekažnjavanju ovlaštenog zastupnika GEN-I-ja nevaljana, jer se radi o slovenskom državljaninu, pa je stoga takvu potvrdu moralo izdati nadležno tijelo iz Republike Slovenije, a ne zagrebački Općinski sud poput one kakvu je GEN-I predao u sklopu svoje ponude.

Na kraju, u Profectio Energiji tvrde kako su Slovenci u svojoj ponudi priložili i pogrešnu potvrdu Porezne uprave o stanju duga. Konkretno, ponudu je podnijela tvrtka GEN-I Zagreb d.o.o., dok je potvrda izdana za tvrtku GEN-I d.o.o, piše Poslovni dnevnik.

Radi se o pogreškama formalne prirode, no upravo takvi razlozi - dijelovi nepotpune ili nevažeće dokumentacije - najčešći su razlog rušenja pojedinih ponuda ili cijelih natječaja javne nabave.

Pokaže li se da su uistinu tvrdnje iz žalbe točnima, GEN-I-jeva ponuda morat će biti proglašena nevažećom.

Cijeli članak pročitajte OVDJE