POTVRĐENO IZ AGROKORA

Slavko Ledić preuzima Konzum, ovo je njegov tim

06.06.2017 u 16:38

Bionic
Reading

U ponedjeljak u popodnevnim satima održana je sjednica novoizabranog Nadzornog odbora Konzuma na kojoj je imenovana nova Uprava

Novi predsjednik Uprave Konzuma je Slavko Ledić. Ledić je ovim zapravo vraća na staro mjesto jer je ranije već vodio najveći domaći maloprodajni lanac. Njegov novi najuži suradnički tim činit će Uprava: Ines Lozić, članica Uprave za financije, Zoran Mitreski, član Uprave za nabavu te Ivan Šantorić, član Uprave za maloprodaju i logistiku. Dosadašnji predsjednik Uprave Teo Vujčić, nastavit će svoju karijeru u Agrokoru na poziciji savjetnika za maloprodaju Izvanrednog povjerenika za Agrokor, a djelovat će unutar Koordinacijske skupine.

Slavko Ledić svoju karijeru u Konzumu započeo je u svibnju 2005. godine u području veleprodaje na radnom mjestu rukovoditelja Velpro centra Makarska. U području veleprodaje ostaje do 2007. godine kad preuzima poziciju direktora maloprodajne Regije Dalmacije koja je u tom trenutku uključivala 50 trgovina. Nakon uspješnog vođenja Regije i njenog rasta na 120 trgovina, dvije milijarde kuna prometa i 2.500 zaposlenih, u studenom 2014. godine prelazi u Crnu Goru na mjesto pomoćnika predsjednika Uprave gdje unapređuje samo poslovanje i poslovne rezultate kompanije.

S početkom 2016. godine preuzima funkciju predsjednika Konzuma  kojoj ostaje do travnja 2017. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovao je u međunarodnom programu stručnog usavršavanja International supermarket management class – IGA Coca Cola institute u Atlanti (SAD) te je završio nekoliko programa na poslovnoj školi IEDC Bled.

Ivan Šantorić preuzet će poziciju člana Uprave zaduženog za maloprodaju i logistiku. Njegova karijera u Konzumu započinje 2005. godine te je od početka vezana za logistiku. Od asistenta izvršnog direktora Područja logistike i asistenta u Strateškoj poslovnoj grupi u Agrokoru preko mjesta direktora Sektora transporta postaje direktor Poslovnog područja logistike. 

Zoran Mitreski, novi je član Uprave Konzuma zadužen za nabavu.  Mitreski svoju karijeru u Konzumu započinje u rujnu 2006. u Području nabave i category managementa na radnom mjestu asistenta, preko category managera do direktora nabave za veleprodaju. 

  • +20
Skupština Konzuma Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Ines Lozić, nova je članica Uprave Konzuma  zadužena za financije. Svoju poslovnu karijeru započinje u Slobodnoj Dalmaciji 1996. godine na poslovima vezanim uz računovodstvo i financije, gdje uskoro postaje voditelj interne kontrole, a od 2005. do 2007. i član Uprave za financije Grupe Slobodna Dalmacija, odnosno zamjenik predsjednika Uprave.

Karijeru nastavlja u Europapress Holdingu gdje je od 2007. do 2012. član Uprave matice Grupe EPH, a od 2012. do 2015. godine Član Odbora direktora poslovnih segmenata za Grupu EPH, zadužena za poslovne segmente financija, prava, kadrova i logistike. Od 2009. godine član je društva i direktor Dignus savjetovanja tvrtke koja pruža  usluge financijskog i poslovnog savjetovanja. Od 2016. godine član je Uprave tvrtke Centar za financijska vještačenja specijalizirane za vještačenja u domeni financija, računovodstva i poreza.