PRETVORBA ZADRŽANE DOBITI

Skupština Zabe donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 26.07.2011 20:36
  • Objavljeno 26.07.2011 u 20:36
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Glavna skupština Zagrebačke banke danas je donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala te banke s 1,28 milijardi kuna na 6,4 milijarde kuna i to pretvorbom zadržane dobiti u iznosu od 5,1 milijun kuna u temeljni kapital, a za to će se izdati nove dionice i postojeći će dioničari na svaku dionicu koju imaju dobiti četiri nove

Zagrebačka banka d.d. objavljuje da je 26. srpnja održana glavna skupština Banke na kojoj su donijete sve odluke, prema prijedlozima odluka koji su objavljeni uz poziv za navedenu glavnu skupštinu, tek se kratko navodi u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

A prema pozivu za glavnu skupštinu, koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi 15. lipnja, dioničari su na današnjoj skupštini odlučivali o povećanju temeljnog kapitala i izmjenama Statuta banke.

Tako su odlučili o povećanju temeljnog kapitala i to korištenjem 5,12 milijarde kuna višegodišnje zadržane dobiti Banke, koja je ostvarena prethodnih godina i koja nije isplaćivana dioničarima u obliku dividende.

Temeljni kapital, kako su najavili iz Zagrebačke banke, povećat će se izdanjem 256.193.564 novih redovnih dionice, svaka nominale 20 kuna, koje će biti raspoređene svim dioničarima Banke upisanim na računima kod SKDD-a na dan donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala, odnosno na današnji dan.

Nove će dionice pripasti dioničarima Zagrebačke banke srazmjerno njihovom udjelu u dosadašnjem temeljnom kapitalu, tako da će nakon povećanja temeljnog kapitala svi dioničari zadržati svoje postojeće udjele u ukupnom temeljnom kapitalu Banke.

Iz Zagrebačke su banke i prije poziva za glavnu skupštinu, u priopćenju od 10. lipnja, najavili povećanje temeljnog kapitala iz vlastitih sredstava i bez dodatnih uplata dioničara i istaknuli da će se tako restrukturirati jamstveni kapital Banke, tako da će udjel uplaćenog i upisanog temeljnog kapitala u njenom jamstvenom kapitalu značajno porasti.

Porastom upisanog i uplaćenog temeljnog kapitala dodatno će se osnažiti financijska stabilnost Banke, a pokrivenost adekvatnosti njenoga kapitala samim upisanim i uplaćenim temeljnim kapitalom porast će na 9,13 posto, istaknuli su iz Zagrebačke banke u priopćenju objavljenom u lipnju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi