PRIJAVE PROTIV HANFE

Škegro optužio Samodola za osobni obračun

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.10.2011 14:28
  • Objavljeno 03.10.2011 u 13:39
Ante Samodol Borislav Škegro

Ante Samodol Borislav Škegro

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Rješenje Hanfe je po sadržaju obrazloženja 'najobičniji pamflet, u suprotnosti s činjenicama i stvarnim stanjem fonda, nezakonito, nepravedno, tendenciozno i zlonamjerno', priopćio je Škegrin Quaestus Invest nakon analize rješenja Hanfe od 29. rujna kojim mu se privremeno, na godinu dana, oduzima dozvola za rad

Kako navode u priopćenju Quaestusa, koje potpisuju Borislav Škegro i Tomislav Matić, rješenje je 'motivirano isključivo pokušajem osobnog obračuna i progona članova Uprave Quaestus Investa, posebno jednog'. Tvrde da je pripremano već dulje vrijeme, s unaprijed postavljenim ciljem oduzimanja licence, te je 'oportunistički tempirano s obzirom na lako predvidive skorašnje zastoje u punom djelovanju Hrvatskog sabora, Vlade i same uprave Hanfe'. Iz Quaestusa poručuju da je znakovito to da, unatoč navodnom 'dugotrajnom, teškom i učestalom' kršenju zakona, Agencija nijednom nije prekršajno prijavila društvo niti mu je na neki drugi način najavila najtežu mjeru - oduzimanje licence.

'Kako je odluka tempirana neposredno prije izbora za Hrvatski sabor, koji imenuje i razrješava Upravu Hanfe, u medijima su se pojavile špekulacije o političkoj dimenziji oduzimanja licence. Uistinu, o tome se radi. Politički naputak i poticaj Upravi Hanfe došao je još prije otprilike 18 mjeseci od pojedinaca koji su se osjetili ugroženima gubeći svoje političke funkcije', stoji u priopćenju koje potpisuju članovi Uprave Quaestusa Borislav Škegro i Tomislav Matić. Poručuju i da oduzimanje licence nije u ovom slučaju moglo biti izvedeno bez svjesnog grubog kršenja zakona i bez flagrantnih i višekratnih zloporaba ovlasti članova Uprave Hanfe.

Iz Quaestusa kažu da su već poduzeli aktivnosti za angažiranje tima odvjetnika koji će ih zastupati u podnošenju tužbi. Pripremaju niz pravnih koraka, koji uključuju tužbu Upravnom sudu protiv rješenja Hanfe, tužbe za naknadu štete dioničarima fonda, kao i za naknadu štete protiv narušavanja poslovnog ugleda. Najavljuju i tužbe protiv pojedinih članova Uprave Hanfe za klevete, uvrede, prijetnje, ucjene i svjesno nanošenje štete članovima Quaestusa.

Također, u pripremi su prijave protiv pojedinih članova Uprave Hanfe za 'svjesno i namjerno protuzakonito postupanje s povlaštenim informacijama i za pokušaj obmanjivanja dijela investitora' u fond. Quaestus nadalje najavljuje prijave protiv svih članova Uprave Hanfe za neizvršavanje svojih radnih obaveza te predstavku Hrvatskom saboru o nezakonitim postupanjima i zloporabama položaja i ovlasti Uprave Hanfe te o samovoljnom uzurpiranju ovlasti i Vlade i Hrvatskog sabora.

'Još jednom naglašavamo da je poslovanje fonda bilo u skladu sa zakonom, što ćemo dokazati i pred sudom, i da je imovina fonda uložena u vrlo kvalitetne projekte. U to će se vrlo brzo uvjeriti i ono društvo koje će odlukom Nadzornog odbora fonda preuzeti privremeno upravljanje u idućih godinu dana', ističe se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi