nezabilježeno!

Senzacionalna Hertzova narudžba šokirala svijet biznisa

25.10.2021 u 16:29

Bionic
Reading

Hertz Global Holdings Inc. danas je šokirao svijet biznisa narudžbom čak 100.000 električnih automobila Tesla

Bloomberg piše da se radi o najvećoj pojedinačnoj narudžbi električnih automobila u povijesti, vrijednoj 4,2 milijarde dolara.

Dok tvrtke za iznajmljivanje automobila obično traže velike popuste od proizvođača automobila, veličina narudžbe implicira to da Hertz plaća blizu redovnih cijena.

Pozivajući se na anonimne izvore upoznate s dogovorom, Bloomberg piše da će automobili biti isporučeni u sljedećih 14 mjeseci, što je dio ambicioznog plana Hertza da elektrificira svoju flotu samo nekoliko mjeseci nakon što je tvrtka jedva izbjegla bankrot.

Ova je informacija potaknula Tesline dionice, koje su porasle za 4,3 posto. Jutros je također objavljeno da je Teslin Model 3 postao prvo električno vozilo na vrhu mjesečnih ljestvica prodaje u Europi ovog rujna. Ranije ovog mjeseca tvrtka je izvijestila o rekordnoj prodaji u trećem tromjesečju, unatoč nedostatku čipova koji je narušio automobilsko tržište.

  • +83
Tesla Model 3 Long Range AWD Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Prvi Tesla Model 3 bit će dostupan za iznajmljivanje od Hertza na glavnim američkim i europskim tržištima od početka studenog. Iznajmljivači će moći koristiti Teslinu mrežu superpunjača, a Hertz navodno planira stvoriti vlastitu mrežu punjača kako bi nadopunio Teslinu i da bi ublažio strah od nedovoljnog dometa.

Hertz je bankrotirao u svibnju prošle godine, nakon što je tržište iznajmljivanja automobila teško pogođeno pandemijom. Tvrtku, staru više od stotinu godina, na kraju su investitori predvođeni Knighthead Capital Managementom i Certares Managementom ponovno financirali u iznosu od 5,9 milijardi dolara.

Hertz sada planira elektrificirati gotovo svih 500.000 automobila i kombija, a narudžba Tesle čini značajan prvi dio.

  • +9
Tesla otvara svoj prvi salon u Hrvatskoj Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.