NAGODBA S DOBAVLJAČIMA

Šelebaj ima samo tri tjedna da spasi Pevec od stečaja

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nova uprava Peveca mora hitno uvjeriti vjerovnike da je u njihovu interesu spasiti tu trgovačku kompaniju, a kao argument koristi podatak da se likvidacijska imovina tvrtke procjenjuje na samo 600-700 milijuna kuna, tako da bi u stečaju svi puno izgubili

Evidentno je da nova uprava na čelu s Vladimirom Šelebajem radi pritisak na dobavljače kako bi postigli dogovor. Večernji list doznaje da će, ako se u sljedeća tri tjedna ne postigne dogovor s dobavljačima, to značiti da će Pevecovi prodajni centri za Božić biti polupraznih polica, a to pak znači da će sasvim sigurno završiti u stečaju.

Dobro upućeni tvrde da bi samom Zdravku Pevecu u vlastitoj kompaniji ostalo najviše 24,9 posto dionica kad bi vjerovnici prihvatili ulazak u vlasničku strukturu. Naime, nužno je da vjerovnici imaju apsolutnu kontrolu nad kompanijom.

Ubuduće bi većinski vlasnici Peveca bili 100-120 dobavljača koji drže osamdesetak posto svih potraživanja prema Pevecu. Banke bi, doznajemo, u nešto manjoj mjeri ulazile u vlasničku strukturu Peveca. S druge je strane vjerojatno da će banke pomoći kako Pevecu, tako i dobavljačima kad je riječ o obrtnom kapitalu, kako bi oživjele Pevecovu trgovačku djelatnost, što je od obostranog interesa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi