Milan Vrdoljak:

Šef najvećeg hrvatskog prijevoznika: Apsolutno smo uz Agrokor, kao i svi dobavljači

28.03.2017 u 16:43

Bionic
Reading

Darđanskom Ricardu koji slovi za vodećeg cestovnog prijevoznika u Hrvatskoj Agrokor je jedan od strateških partnera budući da za tvrtke unutar ovoga koncerna obavlja transport. Direktor i suvlasnik tvrtke Milan Vrdoljak nazočio je nedavnom sastanku s dobavljačima te dao punu podršku koncernu

'Apsolutno smo uz Agrokor, kao i uz sve kompanije za koje vozimo poput Podravke, Atlantica, Badela. Odrađujemo posao u istom obimu kao i prošle godine. Vjerujem kako će se ova kriza prevladati, uopće u to ne sumnjam. Dali smo Agrokoru punu podršku, kao uostalom i svi na sastanku', kaže Milan Vrdoljak, direktor i suvlasnik Ricarda za tportal dodajući kako nema potrebe podizati tenzije jer, kako kaže, oni bi prvi osjetili da robe nema budući da je svakodnevno prevoze.

'Prevozimo robu za kompletan koncern, sasvim normalno radimo i funkcioniramo. Agrokor je jedan od naših strateških partnera koje sve jednako gledamo. Nismo isključivo prijevoznici za njih, ali su nam oni najveći', tumači suvlasnik Ricarda, tvrtke iza koje je do sada najbolja poslovna godina. S točnim podacima još ne izlaze u javnost jer čekaju završni račun, ali znaju kako su u odnosu na prethodnu godinu rasli.

'Ostvarili smo rast prihoda od desetak posto u odnosu na 2015. Prošle godine smo također proširivali flotu za pretežno međunarodno tržište jer je ono veće. Cilj nam je godišnji rast od desetak posto bez potencijalnih akvizicija, a za takve situacije smo uvijek otvoreni. Do 2020. želimo biti na 500 voznih jedinica', kaže Vrdoljak koji ne odbacuje mogućnost okrupnjavanja na domaćem tržištu ni mogućnost strateškog povezivanja unutar EU-a. 

Proširili postojeću flotu

I ovu godinu darđanski Ricardo započeo je proširenjem postojeće flote koju je obogatio za 20 novih tegljača marke MAN TGX i isto toliko poluprikolica Schmitz Cargobull namijenjenih isključivo međunarodnom transportu vrijednih ukupno dva milijuna eura. Novim kamionima ova vodeća hrvatska tvrtka cestovnog prijevoza transport će obavljati za strateškog partnera, korporaciju DS Smith Europa koja ima više od 50 tvornica u Europi, a jedna se nalazi u Belišću i bavi se proizvodnjom kartonske ambalaže.

'U vozilima će se većinom prevoziti kartonska ambalaža širom Europe. Kamioni su i tako brendirani', rekao je Vrdoljak napominjući kako je riječ o proširenju njihove postojeće flote u kojoj je sada više od 300 voznih jedinica.

Zbog kupnje kamiona, ovoj transportnoj tvrtki 2016. do sada je bila najbolja poslovna godina u kojoj je ostvarila organski rast od 10 posto u odnosu na 2015. i otvorila 30 novih radnih mjesta za vozače. Prema posljednjim dostupnim podacima servisa Poslovna Hrvatska, Ricardo je 2014. uprihodio 182,5 milijuna, a godinu kasnije 209,1 milijun kuna, dobit 2014. iznosila je 16,01 milijun, a 2015. dosegnula gotovo 17 milijuna kuna

Traže vozače

'Trebali smo ovu godinu započeti s 40 novih voznih jedinica, ali smo odlučili isporuku razdvojiti na dva puta jer nismo bili sigurni koliko ćemo vozača moći osigurati. O tome smo vodili računa jer smo vozila naručivali tijekom prosinca, odnosno prije četiri mjeseca. Tako će drugih 20 kamiona biti isporučeno u drugom dijelu godine, a za njih sada tražimo vozače, pripremamo ih i školujemo', zaključuje Vrdoljak.