dobri rezultati

Sastale se turističke zajednice Zadarske županije; Staničić: Imamo 12 posto više dolazaka

17.07.2023 u 14:22

Bionic
Reading

U Zadru je održan koordinacijski sastanak direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića s predstavnicima turističkih zajednica Zadarske županije

Govoreći o dosadašnjem tijeku sezone, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) naglasio je da je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine ostvareno preko devet milijuna dolazaka te 41 milijun noćenja što je 12 posto više dolazaka i šest posto više noćenja nego lani. U srpnju je do sada, navodi se u priopćenju HTZ-a, ostvareno 2,3 milijuna dolazaka i 13,5 milijuna noćenja što je na razini prošlogodišnjeg srpnja.

'U nastavku godine se očekuju dobri rezultati i trendovi', dodao je Staničić te nastavio kako je posebno važna primjena novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma koji definira novu promotivnu strategiju i ciljeve do 2027. godine.

'Naša će se promotivna strategija u budućem razdoblju snažno nadovezivati na ciljeve definirane u Strategiji razvoja održivog turizma, a s početkom godine očekujemo i primjenu novog Zakona o turizmu. Naši dugoročni planovi uključuju snažan, kvalitetan i prepoznatljiv hrvatski turizam temeljen na načelima održivosti jer samo tako možemo zadržati, odnosno dodatno unaprijediti razinu kvalitete boravka naših gostiju, kao i pruženih usluga', naglasio je Staničić.

Zadovoljstvo tijekom sezone potvrdila je i Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije, koja je naglasila kako je na razini županije u dosadašnjem dijelu godine ostvareno oko 860 tisuća dolazaka i 5,3 milijuna noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast od 8 posto u dolascima i 4 posto u noćenjima.

Razgovaralo se i o promotivnim aktivnostima do kraja tekuće godine, posebno na tržištu Njemačke, ali i dalekim tržištima poput SAD-a, o nautičkom turizmu i promociji nautike, ali i o brojnim aktualnim turističkim izazovima poput porasta cijena turističkih usluga u pojedinim destinacijama, neprijavljivanja gostiju i dr.