NOVI TURISTI I RADNA MJESTA

Ryanair će iz Zadra letjeti prema 12 europskih destinacija

04.02.2015 u 22:02

Bionic
Reading

Ove sezone, od travnja od listopada, Ryanair će iz Zračne luke u Zadru letjeti na 12 europskih destinacija što bi u ovoj 2015. godini trebalo osigurati preko 300 tisuća putnika i donijeti 300 novih radnih mjesta u povezanim poslovima, piše zadarski portal Zadarski.hr

Rečeno je to jutros u Zračnoj luci Zadar gdje su novu sezonu Ryanaira najavili izvršni direktor te najveće svjetske low cost kompanije Michael O'Laery i manager Eddie Wilson zajedno s direktoricom zadarskog aerodroma Irenom Ćosić. Iako nove destinacije ove sezone neće uvoditi, u Ryanairu ipak očekuju povećanje putnika na već postojećim linijama.

- Uz Dublin, London i Oslo za koje ćemo letjeti tri puta tjedno te ostale destinacije poput Frankfurta, Pariza i Manchestera, tjedno ćemo iz Zadra imati 34 frekvencije. Ove sezone očekujemo oko 300 tisuća putnika, ali već iduće 2016. godine ta bi brojka trebala porasti na pola milijuna putnika. Zadar nam je baza za Hrvatsku i jako smo zadovoljni rastom koji ovdje ostvarujemo. Postali smo broj jedan u svim zračnim lukama s kojima radimo, zato očekujemo da ćemo u Hrvatskoj u narednih osam godina imati samo porast u poslovanju. Zadar nam je izazov, želimo ga povezati sa Skandinavijom, Italijom, Njemačkom, ali ti izazovi znače i nove troškove. No, u razgovorima s gradonačelnikom, turističkom zajednicom i zračnom lukom dobili smo obećanje kako imaju dovoljno novca da se planovi i realiziraju - kazao je O'Laery govoreći o troškovima udruženog marketinga koji su jedan od uvjeta dolaska Ryanaira na neko tržište.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje