VELIKO POJAČANJE

Ružica Ilak pridružila se Pragma komunikacijama

08.11.2017 u 15:44

Bionic
Reading

Ružica Ilak nova je članica tima u Pragma komunikacijama, jednoj od najdugovječnijih agencija za odnose s javnošću u Hrvatskoj. Ilak se pridružuje Pragmi nakon pet godina agencijskog posla u Maksima komunikacijama, dok je prije toga iskustvo u odnosima s javnošću sedam godina stjecala u Korporativnim komunikacijama Vipneta, navodi se u priopćenju

Ružica Ilak diplomirala je novinarstvo 2001. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a 2006. godine završila je i Londonsku školu za odnose s javnošću. Svoju poslovnu avanturu započela je kao novinarka Večernjeg lista 1998. godine.

Nakon višegodišnjeg iskustva u dnevnom novinarstvu i uređivanju rubrika te međunarodne edukacije u Styria grupi, odlučila se za karijerni zaokret i 2005. godine pridružila se Korporativnim komunikacijama Vipneta. U Vipnetu je pripremala cjelokupnu komunikaciju s medijima, od marketinških ponuda i financijskih rezultata do kriznog komuniciranja. Također, osmišljavala je i provodila aktivnosti društveno odgovornog poslovanja i organizirala korporativna događanja.

Bila je i dio tima međunarodnih PR aktivnosti Telekom Austria Grupe i surađivala s tvrtkama članicama u različitim zemljama.

Korporativni svijet 2012. godine zamijenila je za dinamičnu agencijsku svakodnevicu i u Maksimi osmišljavala komunikacijske strategije i vodila klijente ponajprije iz financijskih i ICT sektora te surađivala s Europskom komisijom, bilo da se radilo o uredu Predstavništva u Hrvatskoj ili projektima koji su se paralelno provodili u svim državama članicama Unije.

Tijekom karijere Ilak je sa svojim timovima osvojila i nekoliko nagrada, primjerice dvije HUOJ-eve, i to za 10. obljetnicu Vipneta u kategoriji društveno odgovornog poslovanja te za najbolju prilagodbu globalne kampanje povodom obilježavanja 100. godišnjice Prvog svjetskog rata u organizaciji Europeane, europske digitalne knjižnice.