održivi razvoj

Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria, osvojila ovogodišnje priznanje SDG Pioneer

07.12.2020 u 09:12

Bionic
Reading

Za 2020 Global Compact Network Croatia SDG Pioneera od strane stručnog internacionalnog žirija izabrana je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria, priopćili su iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Priznanje 2020 GCLN Croatia SDG Pioneer dodjeljuje se pojedincu, poslovnom lideru koji svojim primjerom, kroz rad i zalaganje, doprinosi ciljevima održivog razvoja te inspirira druge da čine isto.

Kao pobjednica lokalnog kruga natječaja, Tomić Fontana nastavlja natjecanje u globalnom krugu u kojem će se kandidirati za svjetsku titulu 2020 UN Global Compact SDG Pioneer. Svjetski pobjednici bit će predstavljeni u rujnu u New Yorku u sklopu Generalne skupštine UN-a.

'Iznimno smo ponosni na sve naše članice koji ostvaruju uspjehe na području promocije društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja, a tvrtka Coca-Cola HBC Adria na tom je polju jedan od istinskih pionira. Neumoran rad i zalaganje gđe Tomić Fontana služe kao uzor i inspiracija svim drugim poslodavcima po pitanju implementacije dobrih praksi i ciljeva održivog razvoja u poslovanje svojih kompanija', izjavio je Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

'Tijekom više od 50 godina proizvodnje i prisutnosti na hrvatskome tržištu, Coca-Cola HBC Hrvatska je ostvarila izniman i širok utjecaj, no svjesni smo kako je jednako bitno i kako tvrtka dolazi do takva uspjeha. Uvijek podržavamo vrijednosti održivosti, te se s posebnom brigom odnosimo prema kupcima, potrošačima, dobavljačima, zaposlenicima, resursima kojima se koristimo i cjelokupnoj zajednici čiji smo dionici. Stoga sam iznimno ponosna što sam dio tvrtke koja je u tim područjima primjer dobre prakse, a osobito na napredak koji smo nastavili u zadnjih nekoliko godina, na temeljima generacija prije nas.

Uvijek je dobar osjećaj kad napore svih zaposlenika Coca-Cole HBC Hrvatska i moje osobne u području održivosti, uz naše kupce i potrošače, prepozna i stručna zajednica. Stoga iskreno zahvaljujem mreži Global Compact Hrvatska i međunarodnomu žiriju na ovome priznanju, koje je potvrda naše čvrste opredijeljenosti održivom poslovanju, a meni osobno veliki poticaj i još veća odgovornost da s cijelim našim timom nastavimo jednako, potičući na to i sve dionike u našem lancu vrijednosti', izjavila je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria