devet mjeseci

Riječka luka 'prešišala' prošlogodišnje brojke, prekrcali 9,4 milijuna tona tereta

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 26.10.2017 14:29
  • Objavljeno 26.10.2017 u 14:29
U riječkoj luci prekrcano je 9,4 milijuna tona tereta više nego u prvih devet mjeseci lani

U riječkoj luci prekrcano je 9,4 milijuna tona tereta više nego u prvih devet mjeseci lani

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

U riječkoj luci je u prvih devet mjeseci ove godine prekrcano 9,4 milijuna tona tereta, što je 20 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, a najviše je, za 63 posto, povećan promet rasutih tereta, podaci su iz Lučke uprave Rijeka

Na upit o ostvarenom prometu, iz Lučke uprave Rijeka navode da je koncesionar Luka Rijeka d.d ostvario ukupni promet od 1,9 milijuna tona tereta ili 27 posto više. Promet generalnog tereta manji je za 6 posto,  kontejnerski promet na području tog koncesionara povećan je za 9 posto, dok je rasutog tereta bilo 63 posto više.

Na kontejnerskom terminalu koncesionara Jadranskih vrata d.d., na kojem se obavlja glavnina kontejnerskog prometa, u prvih devet mjeseci ostvaren je promet od oko 1,5 milijuna tona tereta, što je 24 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Iskazano u kontejnerskim jedinicama, prekrcano ih je 157.577 ili 15 posto više.

Povećan je i promet tekućih tereta, sirove nafte i naftnih prerađevina, u riječkoj luci, odnosno na terminalima Janafa d.d., na kojima je ostvaren ukupni promet od 5,9 milijuna tona tereta ili 16 posto više nego u istom radoblju lani.