MILANOVIĆ O PADU REJTINGA

'Rejting agencije su nezasitne i gledaju samo interes investitora'

01.02.2013 u 18:01

Bionic
Reading

Milanović je na sjednici Vlade komentirao pad rejtinga na razinu 'smeće' koji je objavila agencija Moody's, istaknuvši da su rejting agencije nezasitne i gledaju interes investitora dok on kao premijer mora voditi računa o interesu društva

Premijer Milanović je počeo komentar ocjene agencije Moody' riječima kako ne želi 'da ispadne kako izbjegava i skriva se od vijesti koje nisu dobre', pa je istaknuo kako izvješće 'govori o tome da smo, što se njih tiče, u pravilu na pravom putu, ali da ne idemo dovoljno brzo'.

'Do njihovog mišljenja držim, ali mu se nikad u potpunosti neću predati. Kad bismo išli njihovom brzinom, moramo znati kako završavaju oni koji idu prevelikom brzinom, a nemaju dovoljno dobre gume i nisu se dovoljno dobro prilagodili uvjetima na cesti', slikovit je bio Milanović.

Po njemu, Vlada radi promjene, no 'kreditne agencije žele da te promjene budu brze i radikalne'. 'Hrvatsko društvo izlažemo određenim naporima i stresovima, ali osjećamo i da postoji granice. Nismo bankari, nego političari i društveni djelatnici, pa se nećemo u potpunosti razumjeti s rejting agencijama. Kad bismo ih slušali, pitanje je kakvi bi rezultati bili u ovom trenutku. Prognoza je stabilna i procjena napretka postoji', rekao je Milanović.

'Rejting agencije su jako ambiciozne i nekad nezasitne te gledaju interes investitora, a mi interes hrvatskog društva', zaključio je komentar o izvješću agencije Moody's premijer Milanović.

Koji su razlozi za smanjenje rejtinga?