DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND

Raiffeisen podvukao crtu: isplatio za mirovine 358 milijuna kuna

24.11.2016 u 14:45

Bionic
Reading

U listopadu 2016. imovina Raiffeisen dobrovoljnog mirovinskog fonda premašila je milijardu kuna, a broj članova Fonda veći je od 58.500, istaknuo je na predstavljanju poslovnih rezultata predsjednik Uprave Damir Grbavac

Grbavac je pored rezultata dao pregled najznačajnijih događaja za fondove u godini koja primiče kraju te istaknuo očekivanja za iduće razdoblje.

“Možemo potvrditi da su se očekivanja i prognoze ispunile, osobito kada govorimo o kretanju imovine pod upravljanjem, te broju članova u jednom otvorenom i šest zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova kojima upravlja Raiffeisen mirovinsko društvo. Ponosni smo na činjenicu da Raiffeisen društvo za upravljanjem dobrovoljnim mirovinskim fondovima posluje gotovo 15 godina te je velik broj članova koji su već počeli s korištenjem svojih ušteđenih sredstava. Vjerujemo da ćemo članovima i dalje ostvarivati znatnu dodanu vrijednost na njihove mirovine“, rekao je Grbavac.

Eva Marinković Horvat, članica Uprave Društva, naglasila da je dosad iz Fonda izašlo nešto više od 12.900 članova, a ukupno isplaćena imovina radi isplate mirovine bivšim članovima, sada korisnicima mirovine, iznosi visokih 358 milijuna kuna. 'Prinosi Raiffeisen dobrovoljnih mirovinskih fondova u prosjeku iznose više od 6% godišnje, što je u usporedbi s većinom drugih štednih proizvoda znatno veći povrat na ulaganje', istaknula je Marinković Horvat.

Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond prvi je osnovani dobrovoljni mirovinski fond u Hrvatskoj, s radom je počeo u kolovozu 2002. godine.