AGROKOROVA DIREKTORICA

Puljić ponovno predsjednica udruženja trgovine HGK

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.03.2012 15:57
  • Objavljeno 21.03.2012 u 14:28
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Za predsjednicu Udruženja trgovine HGK ponovno je izabrana Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, a za zamjenika predsjednice izabran je Mijo Šimić, direktor Tekstilprometa

Ljerka Puljić je upozorila da se trgovačka djelatnost često stigmatizira jer se neopravdano smatra da je na neki način nepoštena s obzirom na krajnje kupce, ali i proizvođače.

'Tako primjerice prosječne plaće u trgovini nisu dosegnule prosjek u nekim drugim djelatnostima. Zbog toga treba pojačati napore u mijenjanju negativne percepcije prema trgovini u jednom djelu javnosti. Podaci nepobitno pokazuju da smo se u prošlom razdoblju ponašali racionalno te smo snižavali troškove na koje smo mogli utjecati', ustvrdila je Ljerka Puljić.

Upozorila je da na neke troškove trgovci ne mogu utjecati i to pojačava negativan trend koji se iskazuje kao smanjivanje stvaranja nove dodane vrijednosti, što umanjuje investicijske potencijale. 'Surađivali smo u izradi zakonske regulative u našoj branši, poput primjerice izmjene Zakona o trgovini, a posebno treba istaći izradu Vodiča dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju hranom. S održavanjem treninga fokusiranih na provedbu podzakonskih akata treba i dalje nastaviti', kazala je.

Ema Culi iz Sektora za trgovinu Ministarstva gospodarstva je istaknula kako zakonsku regulativu treba poboljšavati i nadograđivati jer je trgovina druga po snazi gospodarska djelatnost u našoj zemlji. U sljedećem razdoblju jedan od prioriteta bit će razvoj elektroničke trgovine, a trenutno se izrađuje i registar prodavaonica. Ubrzat će se donošenje konkretnih mjera usmjerenih na suzbijanje sive ekonomije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi