SAJMOVI

Pula Boat Fair u znaku 160. godina Uljanika

12.10.2016 u 16:07

  • +11

Otvoren sajam brodske opreme i brodova Pula Boat Fair

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić

Bionic
Reading

Međunarodni sajam brodske opreme i brodova Pula Boat Fair 2016. otvoren je u srijedu u marini Veruda, a okupio je stotinjak izlagača iz Hrvatske i inozemstva

Ove godine sajam je u znaku brodogradilišta Uljanik i njegove 160. godišnjice postojanja, a traje do petka, 14. listopada.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Europske poduzetničke mreže Hrvatske, na sajmu će se održati poslovni susreti.

"Sajam se od početka nastojao pozicionirati kao značajan skup na prostorima jugoistočne Europe bježeći od klišea nastalih bujanjem nautičkih showova", rekao je na otvaranju izvršni organizator i predsjednik Strukovne grupe proizvođača brodske opreme Livio Bolković

Nabrajajući brojne domaće partnere sajma Bolković je spomenuo partnera iz Švicarske odnosno tvrtku ABB, jednog od najvećih svjetskih proizvođača turbina. Na sajmu su i izlagači iz Slovenije, Njemačke, Češke, Turske, Italije i Srbije. Partner ovogodišnjeg Pula Boat Showa je Novosadski sajam.

Predsjednica županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako je sajam usmjeren na proizvođače s ciljem predstavljanja brodske opreme te proizvoda i usluga koji su vezani za gradnju i opremanje plovila pokazujući pritom, kako je rekla "inovativnost, konkurentnost i izvoznu orijentiranost hrvatskih tvrtki".