ODBIJENA PONUDA

Pukla suradnja Medike i Gradske ljekarne Zagreb

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 11.03.2011 11:13
  • Objavljeno 11.03.2011 u 11:10
Medika

Medika

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić/ CROPIX

Tvrtka Medika izvijestila je danas da Upravno vijeće Gradske ljekarne Zagreb, nakon uspješne poslovne suradnje duže od 20 godina, nije prihvatila ponudu Medike za poslovnu suradnju u prvoj polovici ove godine, iako je ponuda te tvrtke bila najpovoljnija, a u Mediki procjenjuju da će im zbog toga prihod u prvom polugodištu biti manji za oko 50 milijuna kuna.

U obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi se navodi da je jučer održana telefonska izvanredna sjednica Nadzornog odbora na kojoj je Uprava izvjestila Nadzorni odbor "kako Upravno vijeće Gradske ljekarne Zagreb, nakon uspješne poslovne suradnje duže od 20 godina, nije prihvatilo ponudu Medike za poslovnu suradnju u prvoj polovici 2011. godine, iako je ponuda Medike d.d. bila najpovoljnija".

"Takva odluka Upravnog vijeća Gradske ljekarne Zagreb je poslovno neopravdana, posebno stoga što su Gradske ljekarne Zagreb jedan od značajnih dioničara društva Medika", navodi se u obavijesti.

Iz Medike procjenjuju da će, "zbog ovako neopravdane odluke Upravnog vijeća Gradske ljekarne Zagreb", prihod Medike samo za prvo polugodište biti umanjen za oko 50 milijuna kuna.

"Uprava je također izvjestila Nadzorni odbor o poduzetim pravnim radnjama vezanim uz ovakvu odluku. Nadzorni odbor je primio na znanje gore navedena izvješća Uprave te jednoglasno dao suglasnost Upravi za poduzimanje svih pravnih radnji vezano za Odluku Upravnog vijeća Gradske ljekarne Zagreb", navodi se u obavijesti.

Prema podacima iz ranije objavljenog nekonsolidiranog financijskog izvješća za prošlu godinu, Medika je u 2010. godini ostvarila ukupni prihod od nešto više od dvije milijarde kuna, što je 0,6 posto više nego godinu prije, dok su ukupni rashodi rasli za 0,3 posto, na 1,98 milijardi kuna. Neto dobit Medike u prošloj je godini iznosila 18,79 milijuna kuna i u odnosu na 2009. godinu porasla je za 21,3 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi