CROBEX PORASTAO 2,6 POSTO

Provala optimizma na Zagrebačkoj burzi

19.03.2009 u 16:03

Bionic
Reading

Uz promet od 36 milijuna kuna, što nadmašuje dnevni prosjek, Crobex je ojačao za 2,6 posto

Jučerašnji posao izgradnje autoceste u Crnoj Gori lansirao je dionice IGH i Tehnike, da bi se danas entuzijazam prenio i na ostale građevinare.

Iako su većim dijelom trgovine dominirali građevinari, na kraju je neočekivano najtrgovaniji bio Dom Holding sa 6,6 milijuna kuna prometa, koji se pred kraj trgovine našao zbog rasta cijene u blokadi. Drugi prema kriteriju likvidnosti bio je T-HT, čijih je 0,6 posto rasta odudaralo od provale optimizma.

Uz promet od 4,8 milijuna kuna snažno je porastao IGH, nakon jučerašnjeg skoka cijene od skoro 16 posto, danas je skočio za 8,7 posto na 2.215 kuna. Rasli su i drugi građevinari, od onih s većim prometom Dalekovod je ojačao za 6,7 posto, Ingra 5,7 posto, a Viadukt čak 23 posto.

Pred kraj trgovine snažno je porasla i Petrokemija, koja je uz milijunski promet upisala na kraju rast od skoro 13 posto.

Optimizam na Zagrebačkoj burzi, za koju je prema današnjim informacijama vrlo vjerojatna opcija prodaja Bečkoj burzi, nije odudarao od raspoloženja na europskim burzama.

Dnevni pregled trgovanja pogledajte ovdje