TRŽIŠTE KAPITALA

Prodaja Leda podigla prehrambeni sektor

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Domaće tržište kapitala u utorak je imalo pozitivan dan, gdje je CROBEX upisao treći uzastopni dan rasta ojačavši 0,9 posto, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 zabilježio rast od oko 1,1 posto.

Izuzev turističkog sektora ostali sektori su dan zaključili u zelenom, gdje je dobitnike predvodio indeks prehrambenog sektora koji je uzletio 2,3 posto, na krilima dionica Atlantic Grupe i Podravke, koje su pozitivno reagirali na cijenu po kojoj je prodan Ledo.

Likvidnost je ostala skromna, te je protrgovano oko 5 milijuna kuna, sa svega jednim milijunašem i to dionicom Podravke. Dionica Podravke je prikupila milijun kuna prometa, uz skok cijene od 2,3 posto, a slijedi dionica Atlantic Grupe s oko 830 tisuća kuna prometa i skokom cijene od 4,8 posto, što je dionici priskrbilo titulu dobitnika dana.

Među dobitnicima još vrijedi izdvojiti i dionicu Terra Firme sa skokom cijene od 3,2 posto, dok na suprotnoj strani stoje dionice Đuro Đaković Grupe koje su izgubile 1,9 posto na vrijednosti, kao i dionice Jadroplova s 1,6 posto minusa.

Dobitnik dana Atlantic Grupa +4,76% 1540,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -1,87% 4,20

CROBEX +0,89% 1.867,90

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!