oporavak potražnje

Procvat internetske kupovine pomogao britanskom vlasniku kompanije Belišće

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 03.03.2021 13:43
  • Objavljeno 03.03.2021 u 13:43
Online trgovina - ilustracija

Online trgovina - ilustracija

Izvor: Profimedia / Autor: nuttapong punna / Alamy / Alamy / Profimedia

Britanski DS Smith preliminarno je u srijedu izvijestio o dobrim rezultatima u trećem fiskalnom tromjesečju zahvaljujući blagdanima i pojačanoj kupnji putem interneta, a nazire se i oporavak potražnje kupaca u industriji

U tromjesečnom razdoblju zaključno sa siječnjem obujam prodaje ambalaže od valovitog kartona pojačan je u odnosu na prethodna tri mjeseca, a očekivani dobri rezultati u božićnom razdoblju nastavljaju se i u 2021. godini.

Naziru se i "ohrabrujuće naznake oporavka (potražnje) naših klijenata u industriji", naglašava vlasnik tvrtke Belišće i Kaplasta iz Vojnića.

"Vidimo sjajnu potražnju za našim održivim proizvodima i rješenjima za pakiranje u sektoru robe široke potrošnje i internetske trgovine, pa nastavljamo ulagati u rast na tim područjima", rekao je izvršni direktor Miles Roberts.

Najbolje je rezultati DS Smith u trećem fiskalnom tromjesečju zabilježio u sjevernoj Europi i Sjevernoj Americi, oslonjene na kontinuirani snažan rast u poslovanju s "najvećim klijentima" i poboljšanu iskorištenost kapaciteta u tvornici u Indiani.

Veliki klijenti DS Smitha uključuju Amazon, Nestle i Unilever, a procvat internetske trgovine preusmjerio je fokus na kompanije koje prodaju robu putem interneta, budući da puno troše na ambalažni materijal kako bi naručeni proizvodi bili isporučeni sigurno i bez oštećenja.

U preliminarnom izvješću za burzu, DS Smith nije se osvrnuo na medijska izvješća da njegov britanski konkurent Mondi navodno sa savjetnicima razgovara o mogućoj ponudi za preuzimanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!