JEFTINIJI KREDITI

Pritužbe građana snizile kamate u Srbiji

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.07.2009 10:33
  • Objavljeno 01.07.2009 u 10:16
tportal

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Cropix

Narodna banka Srbije (NBS) priopćila je da je većina banaka na koje su se građani najviše žalili zbog povećanja kamatnih stopa odlučila smanjiti marže na razinu prije povećanja

Nakon velikog broja prigovora klijenata pojedinih banaka u svibnju i lipnju zbog rasta kamata, NBS je utvrdila da neki od ugovora sadrže odredbe koje nisu u skladu s principima dobre poslovne prakse, piše Politika.

Zato je Narodna banka Srbije 15. lipnja uputila dopis svim bankama kojim je zatražila da hitno preispitaju odredbe ugovora i zakonitost svojih općih akata te da još jednom razmotre povećanje kamate na kredite.

Od prispjelih odgovora, najveći broj banaka je obavijestio centralnu banku da će u što kraćem roku preispitati svoje odluke o promjeni kamate. Banke na koje se odnosio najveći broj prigovora već su donijele odluku o vraćanju kamate – marže na nivo prije njezinog povećanja, o čemu su obavijestile i svoje klijente, dok neke smatraju da su njihovi opći uvjeti poslovanja i ugovori u svemu u skladu s propisima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi