CIJENA NEPOZNATA

Prihvaćena dokapitalizacija Luke Ploče

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 01.02.2011 14:21
  • Objavljeno 01.02.2011 u 14:20
luka ploče

luka ploče

Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerkovic / Cropix

Izvanredna glavna skupština Luke Ploče prihvatila je odluku o povećanju temeljnog kapitala za najviše 132 milijuna kuna, a ta će se dokapitalizacija provesti izdavanjem do najviše 330.000 novih dionica čiji će raspon cijene za proces javne ponude kao i konačnu cijenu dionica utvrditi Uprava uz suglasnost Nadzornog odbora s tim da ta cijena ne može biti manja od nominalne vrijednosti dionica, odnosno od 400 kuna.

Luka Ploče je obavijest o jučer održanom izvanrednoj glavnoj skupštini kao i zapisnik te skupštine objavila putem Zagrebačke burze.

Temeljni kapital Luke Ploče sada iznosi 89,05 milijuna kuna i podijeljen je na 222.614 redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400 kuna, a odlukom bi se povećao za najviše 132 milijuna kuna, na iznos do najviše 221 milijun kuna.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu, i to putem izdavanja najviše 330.000 novih redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 400 kuna.

Nove dionice ponudile bi se javno, uz pravo prvenstva postojećih dioničara društva, a upisivale bi se u dva kruga. U prvom bi krugu dionice mogli upisati postojeći dioničari, dok će drugi krug biti rezerviran za javnost, a upisivat će se preostale dionice koje ne budu upisane u prvom krugu.

Raspon cijene za potrebe procesa provođenja javne ponude te konačnu cijenu dionica u javnoj ponudi utvrdit će Uprava uz suglasnost Nadzornog odbora, s time da se nove dionice ne mogu izdati za iznos koji je manji od nominalnog iznosa dionice, odnosno 400 kuna po dionici, prijedlog je koji su prihvatili dioničari Luke Ploče na izvanrednoj skupštini.

Izdanje novih dionica, prema odluci, smatrat će se uspješnim ako se u utvrđenom roku upiše i uplati najmanje 50 posto prospektom ponuđenih dionica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi