KONTINENTALNI TURIZAM

Predstavljena mobilna aplikacija Gastro Zagorje

24.07.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Gastronomija spada u 10 ključnih područja strategije hrvatskog turizma i zato pozdravljam inicijative poput današnjeg predstavljanja tradicionalne gastronomije Hrvatskog zagorja koja treba poslužiti kao baza za stvaranje novih turističkih sadržaja i privlačenja većeg broja turista u kontinentalni dio Hrvatske, rekao je ministar turizma Darko Lorencin

U Donjoj Stubici Lorencin je prisustvovao promociji nove kuharice 'Babičini kolači' i prezentaciji mobilne aplikacije Gastro Zagorje

Riječ je o dva proizvoda koji s jedne strane spajaju tradiciju kuhinje Hrvatskog zagorja, a s druge strane suvremen način komuniciranja.

Govoreći o kuharici 'Babičini kolači' i Gastro vodiču kroz Hrvatsko zagorje ministar ističe da je potrebno očuvati tradiciju stare kuhinje, koja će kao baza poslužiti za nadogradnju turističkih proizvoda na području gastronomije.

Lorencin je ujedno pohvalio izradu mobline aplikacije Gastro Zagorje kao jednu od prvih te vrste kada je u pitanju kontinentalni turizam. Naglašava da je korištenje novih načina komuniciranja s potencijalnim gostima nužno jer već sada više od polovice gostiju odluke donosi koristeći internet. Druga po važnosti je usmena predaja, dok sajmovi i klasični načini oglašavanja i promocije imaju sve manju važnost. Stoga i mi moramo mijenjati načine predstavljanja turističkog proizvoda, naglasio je.

Najavio je i početak strukturnih promjena u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice gdje, kako ističe, nije bilo većih promjena te vrste u posljednjih desetak godina.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je da su vodeća županija kada je u pitanju kontinentalni turizam, a da će zahvaljujući ovakvim proizvodima te još 'agresivnijem' pristupu u daljnjem razvoju turističke ponude i ostati na vodećem mjestu.

Kuharica 'Babičini kolači' brošura je koja prati već tradicionalno natjecanje u spravljanju tradicionalnih kolača Hrvatskog zagorja prema izvornoj recepturi. Novina je ove godine što brošura sadrži i prijevode tekstova na engleskom jeziku čime postaje dostupnija stranim gostima.

Mobilna aplikacija Gastro Zagorje nudi potencijalnim gostima Krapinsko-zagorske županije brz i lagan pristup informacijama o cjelokupnoj gastro ponudi županije.